Η έκδοση των 102 ίππων ανήκει στις βασικές, στην πράξη όμως μόνο βασική δεν είναι, μιας και το μοντέλο και καλές επιδόσεις επιτυγχάνει, και ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της μάρκας...

Το Mini One είναι σφχτό όσο πρέπει για καθημερινή χρήση και ευχάριστο όταν το πιέσεις.

Αισθητά βελτιωμένο ποιοτικά και σε ρετρό ύφος είναι το εσωτερικό του τρίτης γενιάς Mini.

Σίγουρα, η τιμή των 16.940 ευρώ με απόσυρση είναι τσιμπημένη, από την άλλη όμως το μοντέλο διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και ένα κινητήρα διαμάντι.

Δοκιμή: Mini One 1,2 102 PS

37.884 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/8/2014

Αυτή είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο νου για τη βασική, αρχική έκδοση του Mini, αφού το One δεν κάνει καμία έκπτωση στις επιδόσεις και στη φιλοσοφία της μάρκας.

 
Στα γρήγορα:
• Κοστίζει 16.940 ¤ με απόσυρση
• Είναι 1,2 turbo με 102 PS
• Καίει 4,6 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 97,2 ¤ τέλη

+ Οδική συμπεριφορά, κυβισμός-επιδόσεις κινητήρα
- Χώρος αποσκευών

Όταν έχεις να κάνεις με αρχικές, βασικές εκδόσεις ενός μοντέλου, είσαι συνήθως έτοιμος να προβείς σε κάποιες παραχωρήσεις. Είτε αυτές αφορούν τον εξοπλισμό, είτε τις επιδόσεις, είτε την οδική συμπεριφορά και ου τω καθεξής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αυτή του Mini One, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γιατί μπορεί η έκδοση των 102 ίππων να ανήκει στις βασικές (υπάρχει και μία με 75 PS), στην πράξη όμως μόνο βασική δεν είναι, μιας και το μοντέλο και καλές επιδόσεις επιτυγχάνει, και ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της μάρκας, σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με την εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής, όσο και από πλευράς οδική συμπεριφοράς.
 
Με «βασική» τιμή
Η τιμή του Mini One ξεκινά από τα 17.900 ευρώ ή 16.940 ευρώ με απόσυρση, και άρα πρόκειται για μία τιμή που ορίζει το άνω άκρο της κατηγορίας των premium μικρών, και που διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι. Από την άλλη όμως, είναι και η πρώτη φορά που σε αυτά τα λεφτά παίρνεις ένα ολοκληρωμένο Mini, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Φυσικά, η ξεχωριστή του εμφάνιση η οποία είναι άρρηκτα συνδεμένη με το παρελθόν και η προηγμένη τεχνολογία καλύπτουν εν μέρει αυτή τη διαφορά.

Tags: MINI ONE, premium