Tα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον η βασική επιλογή για τους πελάτες της Mercedes-AMG.

Μόνο τετρακίνητες οι Mercedes-AMG

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2019)

Τα πισωκίνητα αυτοκίνητα «σκοτώνει» η Mercedes-AMG, με τη γερμανική φίρμα να στρέφεται αποκλειστικά στην τετρακίνηση.

Πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers επιβεβαίωσε ότι κάθε νέο μοντέλο της εταιρείας από το 2021 θα αποκτήσει και κάποια μορφή ηλεκτρισμού. Ωστόσο αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή, καθώς τα ισχυρά γερμανικά μοντέλα αναμένεται να εγκαταλείψουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και να προσφέρονται μόνο ως τετρακίνητα, γιατί αυτό ζητούν οι πελάτες!
 
Μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Moers, υπογράμμισε πως τα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον η βασική επιλογή για τους πελάτες της και έτσι δεν υπάρχει νόημα να επενδυθούν χρήματα για την ανάπτυξη και εξέλιξη τους.
 
«Οι πελάτες μας έχουν δώσει μόνοι τους την απάντηση και οι περισσότεροι θέλουν τετρακίνηση. Όταν είχαμε μια AMG E-Class με κίνηση στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς, πάνω από το 90% των πελατών επέλεξε αυτή με την τετρακίνηση», τόνισε αρχικά και σχολίασε στη συνέχεια: «Στη νέα E63 με drift mode, έχετε ένα πραγματικό πισωκίνητο αυτοκίνητο… αλλά και με τετρακίνηση».   
 
Από αυτή τη λογική της AMG δεν πρόκειται να «ξεφύγει» και η γερμανική ναυαρχίδα, το supercar, AMG GT, με το αφεντικό του ισχυρού τμήματος της Mercedes να δηλώνει: «Όταν ρωτώ τους πελάτες για την AMG GT, με ρωτούν για κίνηση σε όλους τους τροχούς». Μάλιστα στη συνέχεια εξήγησε: «Όσον αφορά τον ανταγωνισμό μας, αυτό είναι το μειονέκτημα της AMG, η χρηστικότητα. Οι άνθρωποι στο Μόναχο, για παράδειγμα, πάντοτε ζητούν τετρακίνηση, κάτι που νομίζω πως αφορά θέματα ασφάλειας και σταθερότητας».
 
Τέλος, ο Moers επιβεβαίωσε επίσης ότι οι κινητήρες V12 θα είναι σύντομα παρελθόν για τη Mercedes-AMG, υπογραμμίζοντας: «Ίσως μοντέλα Maybach, όπως η επόμενη γενιά της S-Class να χρησιμοποιήσουν V12 κινητήρα, αλλά αυτό δε θα συμβεί από την AMG».

Hyundai
4green