Tο μονοθέσιο της Ferrari συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1987.

Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε από τον Gustav Brunner και κατασκευάστηκε υπό την εποπτεία του βρετανού μηχανικού John Barnard.

Μονοθέσιο της Ferrari ψάχνει κάτοχο

2.287 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2018)

Ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο της Formula 1 αναζητεί τον επόμενο κάτοχό του, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία.

Ο λόγος για το μονοθέσιο της Ferrari, το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1987 και οδηγήθηκε από τον Michele Alboreto, ένα χρόνο πριν ο ισχυρός άντρας της ιταλική φίρμας, Enzo Ferrari, αφήσει την τελευταία του πνοή.
 
Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε από τον Gustav Brunner και κατασκευάστηκε υπό την εποπτεία του βρετανού μηχανικού John Barnard. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο παίρνει ισχύ από ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.5 λίτρων, ο οποίος μπορούσε να παράγει μέχρι και 950 ίππους.
Το συγκεκριμένο μονοθέσιο λοιπόν το οποίο ο Alboreto, οδήγησε στα Grand Prix της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, αναμένεται να βρεθεί κάτω από το σφυρί του οίκου δημοπρασιών Bonhams. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι τα τελευταία χρόνια η Ferrari F1 / 87 παρέμενε αποθηκευμένη σε ένα κλειστό χώρο που την έχουν κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο σημειώνει πως αν ο νέος της ιδιοκτήτης θελήση να τη βάλει μπροστά θα πρέπει να προβεί σε κάποιες εργασίες στα μηχανικά σύνολα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη δημοπράτηση της Ferrari που θα γίνει τον επόμενο μήνα στο Μονακό, ο οίκος υπολογίζει πως τα τελικό ποσό θα ανέρθει κοντά στις 750.000 ευρώ.      

PEUGEOT NEW EVANS
4green