Η «σιλουέτα» του Rapid Spaceback χαρακτηρίζεται από τις καθαρές γραμμές, το μακρύ μεταξόνιο (2,602 χλστ.) και την πανοραμική οροφή.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η «σιλουέτα» του Rapid Spaceback χαρακτηρίζεται από τις καθαρές γραμμές, το μακρύ μεταξόνιο (2,602 χλστ.) και την πανοραμική οροφή.

Skoda Spaceback

89.667 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2013)

Μπορεί η λέξη Spaceback στην ονομασία του μοντέλου, για κάποιους, να παραπέμπει στο στέισον βάγκον αμάξωμα του Rapid (εξαιτίας του συνθετικού -back), στην πραγματικότητα όμως το νέο μοντέλο της οικογένειας Rapid ανήκει στα μικρομεσαία hatchback. 

Δυναμική και φρέσκια σχεδίαση
Πιο συγκεκριμένα, η «σιλουέτα» του Skoda Rapid Spaceback διατηρεί τις καθαρές γραμμές που γνωρίζουμε από το 4θυρο, με αποτέλεσμα στο μπροστινό μέρος και μέχρι τη μεσαία κολόνα τα βασικά στοιχεία της σχεδίασης να παραμένουν η χρωμιωμένη μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που ενώνει τα φανάρια. Από εκεί και πίσω το σκηνικό αλλάζει αρκετά με τον τρίτο όγκο να έχει αφαιρεθεί και το μαύρο διάχυτη να ενισχύει το νεανικό προσανατολισμό του μοντέλου. Στον τελευταίο, σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης και η τεράστια γυάλινη πανοραμική οροφή που ξεκινά από το παρμπρίζ και καταλήγει στο πίσω τζάμι, όπως και τα τετράγωνα φωτιστικά σώματα στο εσωτερικό των οποίων τα LED σχηματίζουν το σχήμα C. Με λίγα λόγια δηλαδή, το Spaceback ενσωματώνει πλήρως το DNA της φίρμας, όντας πολύ ενδιαφέρον και φρέσκο σχεδιαστικά.

Τεράστιοι χώροι, compact διαστάσεις
Σε επίπεδο διαστάσεων, το Skoda Rapid Spaceback είναι 18 εκ. πιο κοντό από το σεντάν (συνολικό μήκος 4.303 χλστ.), όμως σύμφωνα με τη Skoda πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες. Το μεταξόνιο παραμένει μακρύ (2.602 χλστ.), ενώ οι επιβάτες έχουν 64 χλστ. περισσότερο «αέρα» στα γόνατα και 98 χλστ. στο κεφάλι. Έτσι, κρίνοντας και από τη σεντάν εκδοχή, η οποία είναι ευρύχωρη για τους επιβάτες, αναμένεται το Spaceback να μπορεί να φιλοξενήσει με περίσσεια άνεση 4 ενήλικες επιβάτες. Από την άλλη βέβαια, ο χώρος των αποσκευών έχει μικρύνει από τα 550 λτ. στα 415 λτ., τιμή όμως που είναι κορυφαία στην κατηγορία και πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο. Μάλιστα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, αυτός εκτοξεύεται στα 1.380 λίτρα. Επομένως, το Spaceback μπορεί δικαίως να λάβει τον τίτλο ενός εκ των πιο ευρύχωρων μοντέλων στην κατηγορία του.  

Με οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel
Kάτω από το καπό του Spaceback  συναντάμε -στους βενζινοκινητήρες- τον 1,2 TSI των 86 ίππων (και σε έκδοση 105 ίππων)  και τον 1,4 TSI των 105 ίππων, ενώ στους diesel, τον 1,6 TDI απόδοσης 90 και 105 ίππων. Μάλιστα, ο τελευταίος στην έκδοση GreenLine έχει μέση κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ., κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και περιορισμένα έξοδα κίνησης.

Εσωτερικό: μοντέρνο, ευρύχωρο και πλούσιο
Ο εσωτερικός διάκοσμος του Skoda Rapid Spaceback είναι γνώριμος από το σεντάν. Επομένως, διαθέτει μοντέρνες γραμμές, η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, καλή επίσης είναι και η εργονομία χάρη στις γνώριμες «simply clever» λύσεις της Skoda, ενώ το τριάκτινο τιμόνι έχει σπορτίφ σχεδίαση η οποία συνάδει με το νεανικό χαρακτήρα, που θέλει το μοντέλο να προβάλλει. 

Τέλος, αναφορικά με το επίπεδο εξοπλισμού άνεσης ή ασφάλειας, το Rapid έχει όλα τα απαραίτητα (π.χ. 6 αερόσακοι, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός, ηχοσύστημα κτλ.) και επιπλέον διαθέτει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, κάτι που θεωρείται απαραίτητο, στο κοινό το οποίο απευθύνεται. 

Γιατί μας ξάφνιασε ευχάριστα
Με δυναμικό και φρέσκο σχεδιασμό, μεγάλους εσωτερικούς χώρους, αναμενόμενο καλό value for money και οικονομικούς, αποδοτικούς κινητήρες, το Skoda Rapid Spaceback μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback και καλύπτει το κενό που τυχόν υπήρχε μεταξύ Fabia και Octavia. Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 

Παράλληλα, ας σημειωθεί ότι μέχρι την κολόνα των πίσω επιβατών, ο σχεδιασμός του εμπρόσθιου μέρους του Rapid Spaceback ακολουθεί αυτόν του sedan.

Παράλληλα, ας σημειωθεί ότι μέχρι την κολόνα των πίσω επιβατών, ο σχεδιασμός του εμπρόσθιου μέρους του Rapid Spaceback ακολουθεί αυτόν του sedan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEUGEOT NEW EVANS
4green