Με ικανοποίηση άκουσε η βρετανική κυβέρνηση τα σχέδια της Jaguar Land Rover για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων.

«Μποναμάς» της Theresa May στην JLR

1.458 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

Με ικανοποίηση άκουσε η βρετανική κυβέρνηση τα σχέδια της Jaguar Land Rover για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να της κάνει ένα αρκετά ακριβό δώρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα, μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι μια νέα σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα παραχθεί σε εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία, η JLR κέρδισε από τη βρετανική κυβέρνηση εγγύηση δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 556,5 εκατομμύρια ευρώ).
 
Ο διόλου ευκαταφρόνητος μποναμάς, χορηγήθηκε για τη στήριξη της κατασκευής και της εξαγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, κάτι το οποίο δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Theresa May μετά από μια συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Downing Street τη Δευτέρα.
 
Η JLR θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στο πρότζεκτ με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αναμένοντας να έχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση σε κάθε της μοντέλο από το 2020. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα από τη γραμμή παραγωγής θα είναι η ένατη γενιά της XJ.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Theresa May συναντήθηκε ακόμα και με στελέχη της Ford, της BMW, της Nissan και της Opel (Vauxhall για το Ηνωμένο Βασίλειο).

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN