Μπορεί ένα «παπάκι» να ξυπνάει 50.000 ανθρώπους;

Μπορεί ένα «παπάκι» να ξυπνάει 50.000 ανθρώπους;

24.996 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2023)

Ένα παπάκι με τρύπια εξάτμιση που κατεβαίνει την Πατησίων στις τρεις η ώρα τη ξημερώματα ξυπνάει μέχρι και 50.000 ανθρώπους. Γιατί όμως πρέπει να το ανεχόμαστε; Τι πρέπει να αλλάξει από τα σχολεία μέχρι την αστυνόμευση;

Η «κανονικότητα» της... καφρίλας!

Πάνε πάνω από 20 χρόνια από την τελευταία μελέτη ηχορύπανσης στην Αθήνα. Με λίγα λόγια τα αποτελέσματα έλεγαν πως ένα «παπί» με κομμένη εξάτμιση που κατεβαίνει την Πατησίων στις τρεις η ώρα τη ξημερώματα ξυπνάει μέχρι και 50.000 ανθρώπους. Το νούμερο αυτό είναι εξωφρενικό. Πιο εξωφρενικό είναι πως δύο στα πέντε μηχανάκια έχουν πειραγμένες εξατμίσεις και παράγουν απίστευτα υψηλά επίπεδα θορύβου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Θεωρητικά ο θόρυβος έπρεπε να ελέγχεται στο ΚΤΕΟ, όμως όπως και να έχει όλοι ξέρουμε πως συχνά το ντελίβερι το ακούμε από χιλιόμετρα μακριά πριν φτάσει στην πόρτα μας. Και δεν είναι μόνο τα μηχανάκια. Πόσα αυτοκίνητα με «βελτιωμένες» εξατμίσεις δεν ακούγονται σαν αεροπλάνα σε απογείωση. Τα ντεσιμπέλ δεν είναι απλά πολλά, ξεπερνάνε κάθε όριο λογικής.

Σε μελέτη του βρετανικού συστήματος υγείας, η διαταραχή του ύπνου αλλά και η ηχορύπανση, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις στις αιτίες άγχους, στρες και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο θόρυβος δεν είναι απλά ενοχλητικός, αλλά μειώνει την ποιότητα ζωής μας και κάνει το περιβάλλον μας ανυπόφορο. Δημιουργεί νεύρα, οικιακές συγκρούσεις και οδηγεί σε πολλαπλές πηγές σύγχυσης. Δεν είναι δηλαδή απλά κακοπέραση, είναι θέμα υγείας.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto