Μπορεί η Opel με τα OPC να κόψει το βήχα της VW με τα GTI;

Μπορεί η Opel με τα OPC να κόψει το βήχα της VW με τα GTI;

7.552 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2022)

To Mokka είναι ένα από τα ομορφότερα γερμανικά SUV, έχοντας και γαλλικό DNA, και λέγεται πως θα είναι και το πρώτο που θα φέρει τα OPC ξανά στο προσκήνιο. Έχοντας το ντιζάιν με το μέρος της και τις τεχνολογίες του υπερομίλου Stellantis, μπορεί η Opel να κόψει τον αέρα της VW στο άνω άκρο;

Η Opel είναι αγνώριστη μετά την απορρόφησή της από το PSA Groupe. Σχεδιαστικά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της εδώ και δεκεαετίες, και κάθε μοντέλο που λανσάρει είναι πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο. Σίγουρα το τελευταίο Corsa έκανε την αρχή, όμως η κορύφωση ήρθε με το Mokka, το μοντέλο που έχει βάλει πλώρη για να πάρει τη μπουκιά από το στόμα των συμπατριωτών της (VW) και των συν αυτώ κατασκευαστών (SEAT, Skoda).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η κατηγορία των SUV επιτρέπει σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, και η μάχη για την κατάκτηση της αγοράς αυτής έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ότι τα μικρά. Και μπορεί το Corsa να κάνει εντυπωσιακή καριέρα στην Ευρώπη από το λανσάρισμά του, όμως το Mokka είναι αυτό που το στρατόπεδο της Opel θέλει να κάνει τη «ζημιά» στον κύριο αντίπαλο της, την VW και τις αδελφές της, SEAT και Skoda.

Και για την Opel εκτός από τις πωλήσεις, σημασία έχει και το κύρος. Γι΄ αυτό το Mokka λέγεται πως θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας σε έκδοση OPC με στόχο να ρίξει τις εκδόσεις GTI και ίσως και τα μοντέλα R από το προσκήνιο και να πάρει τη θέση τους.

Εξάλλου ο επικεφαλής του ομίλου Peugeot, στον οποίο ανήκει βασικά η Opel, έχει δηλώσει ότι τα περισσότερα μοντέλα που λανσάρονται θα έχουν κορυφαίες και γρήγορες εκδόσεις, και η Opel δεν θα είναι εξαίρεση.

Η έμφαση θα είναι στο ντιζάιν, που είναι αυτή τη στιγμή το ισχυρό χαρτί της Opel, την πολυτέλεια, και την τεχνολογία, με τις κορυφαίες εκδόσεις να είναι «τίγκα» και να δείχνουν «τούμπανο». Από πλευράς επιδόσεων, και με δεδομένο πως ακόμη και στις βασικές εκδόσεις η δύναμη δεν λείπει, η Opel θα έχει αναβαθμίσεις που θα συνοδεύουν το οπτικό πακέτο.

Όμως η Opel παρά τη μεταμόρφωση σε πεταλούδα σήμερα, πέρασε ένα διάστημα στο κουκούλι της προετοιμασίας, και έδωσε χώρο στην VW να πάρει αέρα. Και ενώ στη σχεδίαση είναι μάλλον εύκολο να κερδίσει μια μάρκα την VW, όταν έρθει η στιγμή για το άνω άκρο, και το κύρος που αυτό έχει, τι μπορεί να κάνει;

Μπορεί η Opel με μοντέλα όπως το Μokka, και εκδόσεις OPC, να πάρει τα πρωτεία από την Volkswagen στο ντέρμπι ανάμεσα στους γερμανούς κατασκευαστές; Την VW που έχει στο παλμαρέ της τα GTI και R μοντέλα, τα οποία έχουν ταυτιστεί με τις υψηλές επιδόσεις. Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN