3 φωτογραφίες »

Το Naran θα εξοπλίζεται από ένα twin-turbo V8 5,0 λίτρων κινητήρα.

Naran: Η νέα βρετανική επιλογή στα υπεραυτοκίνητα

2.507 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2020)

Εμπνευσμένο από τα μοντέλα GT3 και διαθέτοντας 1.049 άλογα, το Naran έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των hypercar, αποτελώντας το πρώτο ανάλογο δημιούργημα της Naran Automotive.


Η Naran Automotive μπαίνει δυνατά στο «παιχνίδι» των hypercar καθώς παρουσίασε το Naran, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις της θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των McLaren Speedtail και Aston Martin Vulcan. Όπως αναφέρει η βρετανική μάρκα, η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 49 μονάδες με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2021. Σε ότι αφορά την αρχική τιμή αυτή δεν έχει οριστεί ακόμα, ωστόσο θα κυμανθεί περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Τι παίρνει κανείς με αυτή την τιμή; Ας το δούμε παρακάτω.
 
Το Naran θα εξοπλίζεται από ένα twin-turbo V8 5,0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με τη γερμανική μηχανική εταιρεία, Racing Dynamics. Το μοτέρ προσφέρει 1.049 ίππους και 1.036 Nm ροπής και η εταιρεία υπόσχεται πως το 0-96 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,3 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που η τελική ταχύτητα φτάνει τα 370 χλμ./ώρα.
 
Η ισχύς πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα μέσω ρύθμισης το 100% της ισχύος του κινητήρα να κατευθύνεται στους πίσω τροχούς. Για να αντεπεξέλθει στην ισχύ του κινητήρα, το σασί του Naran διαθέτει άφθονο υλικό που προέρχεται από μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως υποστηρίζει η μάρκα μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι 22 ιντσών τροχοί από ίνες άνθρακα, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins, κεραμικά φρένα, αγωνιστικό τιμόνι και άλλα.
 
Φυσικά το εξωτερικό μέρος είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να ευνοεί την αεροδυναμική, με την κάθετη δύναμη να φτάνει τα 1.337 κιλά. Τέλος η εταιρεία υπογραμμίζει πως για το εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ενώ το ίδιο ισχύει και για την καμπίνα, που συν τοις άλλοις μπορεί κανείς να βρει μεγάλη γκάμα ταπετσαριών.

ELASTIKA 2024
moto