4 φωτογραφίες »

Oι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Nέα Aston Martin Vantage Roadster

3.050 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

H υφασμάτινη οροφή της Vantage, σύμφωνα με την Aston Martin, ανοίγει τόσο γρήγορα όσο καμία άλλη σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στα αποκαλυπτήρια της Vantage roadster προχώρησε η Aston Martin λίγες βδομάδες πριν το επίσημο ντεμπούτο της μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως καλά έχετε υποπτευθεί, πρόκειται ουσιαστικά για την cabrio έκδοση της «κανονικής» Vantage coupe, κάτι που σημαίνει πως οι μόνες διαφορές στον τομέα της σχεδίασης αφορούν το μέρος της οροφής. Συγκεκριμένα, η υφασμάτινη οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί σε 6,7 δευτερόλεπτα όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση ή σε 6,8 δευτερόλεπτα όταν αυτό κινείται με έως 50 χλμ./ώρα. Οι παραπάνω χρόνοι για το άνοιγμα της οροφής είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, οι καλύτεροι στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Είναι κοινός τόπος για τα cabrio αυτοκίνητα να ζυγίζουν περισσότερο από τις coupe εκδόσεις και η Vantage δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού το βάρος αυξάνεται στην περίπτωση αυτή κατά 60 κιλά.

Η ισχύς πηγάζει φυσικά από τον ίδιο V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων, που βρίσκεται και στην coupe, με απόδοση 510 άλογα και 685 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 8τάχυτο ZF αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα (0,2 δλ. πιο αργά από την coupe).

Oι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι με τιμή πάνω από 150.000 ευρώ.
 

Toyota
moto