10 φωτογραφίες »

Νέα Lamborghini Countach: O θρύλος επέστρεψε!

11.239 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2021)

Η Lamborghini προσπάθησε πολύ να κάνει τη νέα Countach να μοιάσει με τον θρυλικό πρόγονό της, της έδωσε hi-tech καμπίνα αλλά και πανίσχυρο μοτέρ απόδοσης 814 ίππων.

Στην πολυαναμενόμενη παρουσίαση της νέας Countach LPI 800-4 προχώρησε η Lamborghini, αναβιώνοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία της κάποιο από τα παλιότερα θρυλικά μοντέλα της. Η νέα Countach τιμά τα 50 χρόνια από την άφιξη της πρώτης γενιάς υιοθετώντας τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της αλλά την ίδια στιγμή, πρόκειται για ένα μοντέρνο supercar που βασίζεται στην Sian FKP 37.


Η παραγωγή της Countach θα περιοριστεί στα 112 αυτοκίνητα.

Η παραγωγή της Countach θα περιοριστεί στα 112 αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η πρώτη Countach έμεινε στην ιστορία για την κοφτερή και ακραία σχεδίασή της και για αυτό η Lamborghini προσπάθησε να δώσει στο αυτοκίνητο πολλά από τα μοναδικά εκείνα στοιχεία της. Tο αυτοκίνητο μπορεί να μην έχει pop-up φώτα, αφού αυτό απαγορεύεται πλέον για λόγους ασφαλείας, ωστόσο το σχήμα τους μας θυμίζει τα φωτιστικά σώματα του θρυλικού μοντέλου. Πιο χαμηλά, ο προφυλακτήρας δεν περιλαμβάνει τεράστιους αεραγωγούς, όπως άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, αλλά και σε αυτό το κομμάτι, θυμίζει πολύ το θρυλικό μοντέλο. Στο πλάι, έχουν προστεθεί δύο μεγάλοι αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες, οι οποίες ανοίγουν φυσικά προς τα πάνω, οι ζάντες είναι ρετρό (20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω) και είναι τυλιγμένες σε Pirelli P Zero Corsa ελαστικά. Πίσω, τα φωτιστικά σώματα έχουν πολλές ομοιότητες με αυτά της Sian, αν και γίνεται ξεκάθαρο πως, και εκεί, η εταιρεία προσπάθησε να δώσει στο μοντέλο στοιχεία που χαρακτήριζαν την προηγούμενη γενιά. Φυσικά, οι τέσσερις στρογγυλές απολήξεις κλέβουν την παράσταση.

Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

 

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
KIA