Την επίσημη παρουσίαση του νέου Lexus ES έκανε η εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την επίσημη παρουσίαση του νέου Lexus ES έκανε η εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Νέα Lexus ES

3.485 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2018)

Την επίσημη παρουσίαση της νέας Lexus ES έκανε η εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο. Η ιαπωνική μπερλίνα θα είναι το πρώτο μοντέλο ES που θα προσφερθεί στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, συστήνοντας μας παράλληλα τόσο την υβριδική της έκδοση ES 300 h, όσο και την ES F sport.

Όπως μπορούμε να δούμε η γενική εικόνα στον πρόβολο του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες, με την μάσκα και τους προβολείς να έχουν πάρει έμπνευση από το μεγαλύτερο σεντάν, LS, ενσωματώνοντας βεβαίως και κάποιες διαφοροποιήσεις όπως τα LED φώτα ημέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως το αμάξωμα του μοντέλου διατρέχουν δυναμικές γραμμές με τη μεγαλύτερη σε μήκος να ξεκινά από το εμπρόσθιο μέρος, να περνά πάνω από τις χειρολαβές και να καταλήγει στο πίσω μέρος του ιαπωνικού σεντάν. Εκεί μπορούμε να δούμε μια μικρή αεροτομή που εδράζει στο πορτμπαγκάζ, και λίγο πιο κάτω μια χρωμιωμένη γραμμή που είναι τοποθετημένη πάνω από τα κομψά φωτιστικά σώματα.

Είναι το πρώτο μοντέλο ES που θα προσφερθεί στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Είναι το πρώτο μοντέλο ES που θα προσφερθεί στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σε ότι αφορά το εσωτερικό, όπως μπορούμε να δούμε έχει τοποθετηθεί ένα τριάκτινο τιμόνι, με ενσωματωμένα χειριστήρια, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία ο πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη στο ταμπλό αλλά και το head-up display βοηθούν τον οδηγό να εστιάζει ακόμα περισσότερο την προσοχή του στο δρόμο, έχοντας ταυτόχρονα ένα πιο ανοικτό, ευρύχωρο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως στο εσωτερικό του ES F sport έχουν προστεθεί επιπλέον μεταλλικά χαρακτηριστικά έχοντας πάρει έμπνευση από την ιαπωνική παράδοση στη κατασκευή σπαθιού.
Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το προηγούμενο και έχει βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα GA-K. Συγκεκριμένα το νέο ιαπωνικό σεντάν έχει αυξηθεί κατά 65 χλστ. στο μήκος και κατά 45 χλστ. στο πλάτος, ενώ μακρύτερο είναι και το μεταξόνιο κατά 50 χλστ.
 
Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων το ES θα πάρει ισχύ είτε από ένα V6 βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρει 250 ίππους, είτε από έναν 2,5 λίτρων, με τις δύο επιλογές να συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, ενώ διαθέσιμη θα είναι και η υβριδική έκδοση ES 300 h που αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με συνολική ισχύ 218 ίππων. Μάλιστα στη συγκεκριμένη έκδοση η φίρμα υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 4,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ αναφέρει πως όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με το τελευταίο πακέτο συστημάτων ασφαλείας της Lexus.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η υβριδική έκδοση της Lexus θα είναι διαθέσιμη στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη από το Δεκέμβριο του 2018, ενώ τα μοντέλα ES 350, ES 250 και ES 200 από το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
citroen