Το επίσημο σχέδιο της νέας Maserati MCXtrema. Πώς σου φαίνεται;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το επίσημο σχέδιο της νέας Maserati MCXtrema. Πώς σου φαίνεται;

Νέα Maserati Xtrema: Είναι παράνομο να την... κυκλοφορήσεις!

2.975 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2023)

Όχι, δεν πρόκειται για clickbait. Η νέα Maserati MCXtrema θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Θα έχει 730 άλογα, θα κατασκευαστεί σε 62 αντίτυπα και είναι ήδη sold out. Πώς σου φαίνεται το υπεραυτοκίνητο της Maserati;

Το όνομα δεν είναι τυχαίο

Η εταιρεία δείχνει την «ρίζα» του αυτοκινήτου στο MC20, ενώ το Xtrema υποδηλώνει ότι το νέο αυτοκίνητο δεν θα είναι για τους λιγόψυχους.
 
Το νέο μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με τον ίδιο «Nettuno» 3λιτρο V6 της MC20. Όμως ο κινητήρας αυτός θα έχει δεχθεί αναβαθμίσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν νέα διπλά turbo και θα παράγουν 730 άλογα, 110 παραπάνω από την MC20. Το σύνολο θα παράγει την ίδια ροπή με την MC20, η οποία κυμαίνεται στα 730 Νm.
 
H MCXtrema προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα. Το αμάξωμα είναι άκρως αεροδυναμικό, με σπλίτερ μπροστά και αεριζόμενο καπό, μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη και πίσω αεροτομή. Όλο το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ρίχνοντας το τελικό βάρος στα 1.250 κιλά.
 
Το κιβώτιο ταχυτήτων αναμένεται να είναι το ίδιο εξατάχυτο σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο που αντικρίσαμε και στην Maserati GT2, ενώ τα κεραμικά φρένα έχουν αναβαθμιστεί, ώστε να ενισχύουν την απόδοση φρεναρίσματος ακόμα και μετά από έντονη καταπόνηση στην πίστα.
 
Τον έλεγχο κρατάνε αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια οι οποίες έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την MCXtrema. Αγωνιστικά αμορτισέρ με 4 ρυθμίσεις, ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκοί επιτρέπουν την τροποποίηση του οχήματος ανάλογα την πίστα και τις απαιτήσεις του οδοστρώματος.
 
Όντας αυτοκίνητο αυστηρά και μόνο για την πίστα, η Xtrema έρχεται με προεγκατεστημένο κλωβό ασφαλείας, καθώς και με πληθώρα άλλων εξαρτημάτων ασφαλείας, όλα ελεγμένα από την FIA.


Όλο το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ρίχνοντας το τελικό βάρος στα 1.250 κιλά.

Όλο το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ρίχνοντας το τελικό βάρος στα 1.250 κιλά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
KIA