Παιχνίδια, κάμερα για selfies και τεχνητή νοημοσύνη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παιχνίδια, κάμερα για selfies και τεχνητή νοημοσύνη

21.620 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2023)

Μιλώντας για τις δύο οθόνες στο ταμπλό της E-Class, σε αυτές μπορούν να εγκαθίστανται απευθείας οι εφαρμογές που επιθυμεί ο καθένας αντί να είναι προσβάσιμες μέσω του Android Auto ή του Apple CarPlay. Προκειμένου να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα, η Mercedes λανσάρει ένα App Store που σταδιακά θα γεμίζει με νέες εφαρμογές που θα είναι έτοιμες για χρήση. Κατά το λανσάρισμα της E-Class θα υπάρχει μια ποικιλία εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων των Angry Birds, TikTok, Zoom και Webex. Μερικές από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη νέα selfie - βιντεοκάμερα του αυτοκινήτου, η οποία είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του ταμπλό και περιλαμβάνεται στο Superscreen MBUX. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την κάμερα για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Εκτός από τις προαναφερθείσες εφαρμογές, οι κάτοχοι θα βρουν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Vivaldi καθώς και την πύλη ψυχαγωγίας ZYNC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης
Παράλληλα η νέα E-Class θα προσφέρει και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπου ο οδηγός θα λέει στο αυτοκίνητο τι να κάνει αν ισχύουν συγκεκριμένα δεδομένα και εκείνο θα τα επαναλαμβάνει κάθε φορά. Για παράδειγμα, μία τέτοια τεχνολογία είναι η Cold Days όπου θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα θερμαινόμενα καθίσματα εάν η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, ενώ αλλάζει και το σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος σε ένα «ζεστό» πορτοκαλί χρώμα. Ωστόσο μελλοντικά η Mercedes θέλει να αυτοματοποιήσει πλήρως τις εργασίες ρουτίνας με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό θα επικεντρωθεί αρχικά σε λειτουργίες θέρμανσης, ψύξης και μασάζ.

Λωρίδες φωτός για διασκέδαση και ασφάλεια
Αφήνοντας στην άκρη τις οθόνες, η E-Class θα προσφέρει ένα ενεργό σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος και ένα σύστημα ήχου surround Burmester 4D 17 ηχείων. Υπάρχουν ενεργές λωρίδες φωτός που ανταποκρίνονται στον ρυθμό του ήχου από μουσική, ταινίες και εφαρμογές (αναβοσβήνουν με το ρυθμό). Όμως η λωρίδα φωτός δεν είναι μόνο για διασκέδαση, όπως σημείωσε η Mercedes, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση πληροφοριών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, οπτικοποιεί πληροφορίες από το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και μπορεί να δώσει οπτικές προειδοποιήσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διέλευση διασταυρώσεων. Από κει και πέρα το παρών δίνουν και οι λειτουργίες Energizing Comfort και Energizing Coach, καθώς και η τεχνολογία 5G για γρήγορες μεταφορές δεδομένων. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ford
test center