11 φωτογραφίες »

Nέα Porsche Taycan Cross Turismo

9.807 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Την λύση σε όσους επιθυμούσαν μια πιο ευρύχωρη και «περιπετειώδη» Taycan έδωσε η Porsche με την κατασκευή της Taycan Cross Turismo, αφού η έκδοση αυτή προσφέρει περισσότερη άνεση, μεγαλύτερες δυνατότητες στο χώμα και εντυπωσιακές επιδόσεις.


Tην γκάμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορίας της, αυτή της Taycan, επεκτείνει η Porsche με την παρουσίαση της νέας Cross Turismo έκδοσης.

Η Τaycan Cross Turismo είναι ουσιαστικά μια πιο πρακτική έκδοση της Taycan που έχουμε ήδη γνωρίσει, αφού χάρη στη νέα σχεδίαση που έχει η οροφή της, οι εμπρός αλλά κυρίως οι πίσω επιβάτες έχουν πλέον περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους και ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.212 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα (έως 446 λίτρα με τα καθίσματα στην θέση τους).

Την ίδια στιγμή, η Porsche θέλησε να προσφέρει στην Taycan Cross Turismo μεγαλύτερες δυνατότητες στις διαδρομές πάνω στο χώμα και για αυτό, η απόσταση από το έδαφος είναι κατά 20 χιλιοστά μεγαλύτερη από ό,τι στο σεντάν και μπορεί να μεγαλώσει και άλλο με το Off Road Design πακέτο. Ακόμα, καινούρια είναι η ρύθμιση της ενεργής αερανάρτησης, αφού επιτρέπει τώρα στο αυτοκίνητο να κινηθεί σε ήπιες off-road διαδρομές χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς στην οδική συμπεριφορά, ενώ καινούρια προσθήκη είναι το Gravel Mode, ένα οδηγικό προφίλ που βοηθά τον οδηγό να κινηθεί πιο άνετα σε μη ασφαλτοστρωμένα κομμάτια.
 
Όλες οι εκδόσεις της Taycan Cross Turismo εξοπλίζονται με μια μπαταρία χωρητικότητας 93,4 kWh, ωστόσο η ισχύς και οι επιδόσεις ποικίλουν:
  • H Taycan 4 Cross Turismo προσφέρει 380 άλογα (476 άλογα με το ηλεκτρικό boost για λίγη ώρα), με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως και 456 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP.
  • Στην Τaycan 4S Cross Turismo, η ισχύς είναι 490 άλογα (571 PS με το boost), το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα με τελική τα 240 χλμ./ώρα και η ηλεκτρική αυτονομία είναι 452 χιλιόμετρα.
  • Η Taycan Turbo Cross Turismo προσφέρει 625 άλογα (761 άλογα με το ηλεκτρικό boost για λίγη ώρα), με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα και τελική τα 250 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως και 452 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP.
  • Στην κορυφαία Taycan Turbo S Cross Turismo η ισχύς είναι 625 άλογα (761 PS με το boost), το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, η μέγιστη τελική ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα και η ηλεκτρική αυτονομία είναι 419 χιλιόμετρα (WLTP).
 Οι τιμές της νέας Porsche Taycan Cross Turismo ξεκινούν στην Γερμανία από 93.635 ευρώ.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center