• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα του αναβαθμισμένου ηλεκτρικού SUV, θα βρίσκεται κάτω από την έκδοση EV400 S.

Νέα βασική έκδοση της Jaguar I-Pace

2.664 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2020)

Μία νέα βασική έκδοση της I-Pace εισήγαγε η Jaguar, στην οποία έδωσε την ονομασία EV320 SE.

Το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα του αναβαθμισμένου ηλεκτρικού SUV, θα βρίσκεται κάτω από την έκδοση EV400 S και θα είναι διαθέσιμο μόνο μέχρι το τέλος του 2020. Η νέα I-Pace χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 90 kWh που έχουν και τα υπόλοιπα μοντέλα, ωστόσο τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ έχουν μειώσει την απόδοσή τους προσφέροντας 320 ίππους και 500 Nm ροπής.
 
Όπως είναι φυσικό η μείωση της ισχύος έχει επηρεάσει το χρόνο που απαιτείται για να γίνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα, ο οποίος στην περίπτωση της EV320 SE ορίζεται στα 6,4 δευτερόλεπτά (4,8 δευτερόλεπτα χρειάζεται η EV400 S). Η τελική ταχύτητα του νέου ηλεκτρικού SUV έχει επίσης περιοριστεί στα 180 χλμ./ώρα, ενώ τα 470 χιλιόμετρα αυτονομίας που υπόσχεται η Jaguar έχουν παραμείνει αμετάβλητα.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως μέρος του εξοπλισμού είναι οι τροχοί 20 ιντσών, ηλεκτρική πίσω πόρτα, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες και προβολείς LED, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα με δερματίνη και λειτουργίες μνήμης. Φυσικά πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας συνοδεύουν το βασικό εξοπλισμό, ενώ παρών είναι το τελευταίο σύστημα Pivi Pro που προσθέτει ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων  HD 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με το ζευγάρι οθονών 10 και 5 ιντσών.
 
Στη Γερμανία, οι τιμές για την I-Pace EV320 SE ξεκινούν από 64.957 ευρώ.