Βλέπετε το πρωτότυπο Mercedes EQG.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το πρωτότυπο Mercedes EQG.

Νέα μπαταρία πυριτίου ετοιμάζεται για την ηλεκτρική G-Class

2.620 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2022)

Μία νέας τεχνολογίας μπαταρία που θα αυξήσει την αυτονομία, θα έχει στη διάθεσή της η νέα ηλεκτρική Mercedes G-Class.

Ετοιμάζει την ηλεκτρική G-Class η Mercedes

Είναι γνωστό πως η Mercedes G-Class θα συνεχίσει την πορεία της ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η γερμανική μάρκα εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του αυτοκίνητου, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για την μπαταρία με την οποία θα εξοπλίζεται. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε η Mercedes για τις ανάγκες του νέου SUV θα υπάρχει διαθέσιμη και μία νέας τεχνολογίας μπαταρία που θα χρησιμοποιεί ανόδιο πυριτίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα χρησιμοποιεί πυρίτιο

Η χρήση πυριτίου, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή άλλες παραμέτρους απόδοσης. Μάλιστα σε σύγκριση σε σύγκριση με άλλες μπαταρίες, η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει 20-40% αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας φτάνοντας πάνω από 800 Wh/l σε επίπεδο κυψέλης. Αυτή είναι αρκετά μεγάλη αύξηση και θα επιτρέψει στα μελλοντικά οχήματα να αποθηκεύουν πολύ περισσότερη ενέργεια στον ίδιο χώρο, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία τους κατά σημαντικό ποσό.

Το 2025 υπολογίζεται να είναι διαθέσιμη

Η νέα μπαταρία πυριτίου αναπτύσσεται από τη Sila και αναμένεται να είναι διαθέσιμη περί το 2025. Μάλιστα η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα υλικά ανόδου πυριτίου θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της πολιτείας Sila στην Ουάσιγκτον με χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS PASXA
citroen