Νέα πατέντα Lambo-MIT για τα ηλεκτρικά

1.514 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2019)

Νέους ορίζοντες στις δυνατότητες της Lamborghini στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται πως δίνει η νέα πατέντα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πασίγνωστο MIT.

Mια νέα πατέντα για την κατασκευή ενός συνθετικού υλικού που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την κατασκευή νέας γενιάς πυκνωτών ανέπτυξαν από κοινού η Lamborghini και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τρία χρόνια πριν όταν η Lamborghini αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα MIT-Italy. Πλέον, η εταιρεία θα αρχίσει να εξετάζει πως η πατέντα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αυτοκινήτων ευρείας παραγωγής.

Ο Stefano Domenicali, CEO της Lamborghini δήλωσε: «H συνεργασία με το MIT αντιπροσωπεύει τις αξίες μας και την προσοχή μας σε όσα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον. Η υβριδική τεχνολογία γίνεται διαρκώς και πιο επιθυμητή και απαραίτητη».

Η σύνθεση του νέου υλικού έγινε στα εργαστήρια του ΜΙΤ με την βοήθεια του τμήματος Concept Development της ιταλικής φίρμας. Ειδικοί κάνουν λόγο πως τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ θετικά αλλά ακόμα πιο σπουδαίοι είναι οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται. Συγκεκριμένα, οι νέας γενιάς αυτοί πυκνωτές μπορούν να προσφέρουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις αλλά παράλληλα να προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και υψηλή αξιοπιστία.
 

BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ