Η Nissan εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά την αναβαθμισμένη έκδοση του Navara.

Ο 2,3 λίτρων turbodiesel κινητήρας συνδέεται με ένα καινούργιο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

To εσωτερικό εξοπλίζεται με το νεότερο σύστημα infotainment Nissan Connect.

Νέα στοιχεία του αναβαθμισμένου Nissan Navara

7.153 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Η Nissan εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά την αναβαθμισμένη έκδοση του Navara και προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το δημοφιλές pick-up.


Η αλήθεια είναι πως στην προκειμένη περίπτωση οι αλλαγές δεν είναι ορατές, καθώς η εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου παραμένει όπως ήταν. Ωστόσο οι αναβαθμίσεις χαρακτηρίζονται ουσιαστικές, βοηθώντας το Navara να γίνει πιο άνετο, πιο οικονομικό αλλά και πιο ικανό από πότε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ιαπωνική μάρκα.
 
Ξεκινώντας λοιπόν από τις αόρατες αναβαθμίσεις, το Nissan Navara αποκτά έναν ενημερωμένο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2,3 λίτρων ο οποίος διαθέτει τώρα δύο τούρμπο σε όλες τις εκδόσεις. Στη βασική η ισχύς προσφέρει 163 ίππους και 425 Nm ροπής, ενώ στην κορυφαία φτάνει τα 190 άλογα και τα 450 Nm ροπής.
 
Η μάρκα έχει επίσης βελτιώσει τον κινητήρα με ατσάλινα έμβολα, με χαμηλότερη αναλογία συμπίεσης, αυξημένη πίεση καυσίμου χάρη σε μια νέα αντλία, ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης, καθώς και μία νέα εξάτμιση που ενσωματώνει το φίλτρο σωματιδίων και την τεχνολογία SCR. Ως αποτέλεσμα το αναβαθμισμένο pick-up έχει λιγότερες εκπομπές ρύπων και καλύτερη απόδοση καυσίμου.
 
Ο 2,3 λίτρων turbodiesel κινητήρας συνδέεται με ένα καινούργιο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο ισχυρίζεται η Nissan πως μεταξύ άλλων προσφέρει βελτιωμένο συγχρονισμό. Μεταξύ των επιλογών υπάρχει και το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων το οποί με τη σειρά του εμφανίζεται βελτιωμένο.
 
Οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί καθώς το Navara γίνεται τώρα πιο ικανό και στη μεταφορά φορτίου. Η ανάρτηση πέντε συνδέσμων στο πίσω μέρος εφαρμόζεται και στο King Cab, αυτό καθιστά το Navara King Cab όχι μόνο πιο άνετο αλλά επιτρέπει και την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου επιτρέποντας χωρητικότητα από 1.115 έως 1.180 κιλά. Η απόσταση του King Cab από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. στο πίσω μέρος, το σύστημα πέδησης αναθεωρήθηκε, με μεγαλύτερους δίσκους μπροστά (320 χλστ.) αλλά και δίσκους πίσω (308χλστ) που αντικατέστησαν τα ταμπούρα.  
 
Τέλος στο εσωτερικό εξοπλίζεται με το νεότερο σύστημα infotainment Nissan Connect με την οθόνη αφής 8 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Οι δυνατότητες διασυνδεσιμότητας είναι αυξημένες, καθώς ο ιδιοκτήτης μπορεί να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή με το αυτοκίνητο του μέσω εφαρμογής στο smarphone και να το κλειδώσει/ξεκλειδώσει ή να ελέγξει διάφορες λειτουργίες όπως για παράδειγμα τη στάθμη του καυσίμου κ.λπ.

FORD E-TRANSIT
OPEL