• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Porsche ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να προχωρήσει σε GT έκδοση του Macan ή του Cayenne.

Tα μοντέλα αυτής της έκδοσης πρέπει να έχουν μια άμεση σχέση με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Όχι της Porsche σε GT SUV

2.887 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/5/2017

Όπως φαίνεται, δεν θα δούμε σύντομα Macan ή Cayenne σε έκδοση GT. Ποιoς είναι ο λόγος; Μάθετε περισσότερα.

 
H Porsche άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει σε GT έκδοση του Macan ή του Cayenne παρά την ζήτηση του κοινού για SUVs με όλο και καλύτερες επιδόσεις.

Σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα, ο διευθυντής της Porsche, όσον αφορά στην ανάπτυξη αυτοκινήτων GT, κ.Andreas Preuninge,r υποστήριξε ότι τα μοντέλα αυτής της έκδοσης πρέπει να έχουν μια άμεση σχέση με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε με το Macan ούτε με το Cayenne. Tα ακριβή του λόγια ήταν: «Tα GT αυτοκίνητα είναι άμεσα βασισμένα με τα αγωνιστικά. Ο πελάτης που αγοράζει ένα GT3 ξέρει ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο τρέχει κάθε σαββατοκύριακο σε κάποιον αγώνα».
 
Στη συνέχεια προχώρησε σε αποκαλύψεις δηλώνοντας: «Εάν ήταν να λάβουμε μέρος  στο ράλι Dakar με το Macan ή το Cayenne, αν και δεν είναι στα σχέδια μας, τότε θα υπήρχε έστω μια δικαιολογία να φτιάξουμε μια παραλλαγή του αγωνιστικού πχ Macan για το δρόμο. Αλλά να γίνει κάτι τέτοιο για να μπει απλά το έμβλημα GT στο αυτοκίνητο δεν θα ήταν σωστό, θα ήταν μόνο για λόγους marketing».

Είναι σωστή η απόφαση της Porsche;