Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι Κινέζοι της Geely θέλουν να πάρουν πρόσβαση στην ηλεκτρική τεχνολογία της Daimler.

«Nein» στους Κινέζους

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2017)

«Χυλόπιτα» φαίνεται πως έδωσε η Daimler-Mercedes στην Geely, στο αίτημα της τελευταίας να αγοράσει σημαντικό πακέτο μετοχών. Δείτε τι έγινε.

 Όχι σε μια προσφορά αρκετών δις  ευρώ της Geely για να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Mercedes ευρώ είπε η Daimler σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κινέζικος κολοσσός που έχει ήδη στην κατοχή του μια σειρά από εταιρείες όπως η Volvo και η Lotus, έκανε μια προσφορά της τάξης των 4 δις ευρώ στην Daimler για να αγοράσει το 5% του συνολικού πακέτου μετοχών, με την γερμανική εταιρεία πάντως να απαντά αρνητικά.
 
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι Κινέζοι της Geely θέλουν να πάρουν πρόσβαση στην ηλεκτρική τεχνολογία της Daimler, καθώς και στην Κίνα τίθενται σταδιακά νέα όρια στις εκπομπές βλαβερών μικροσωματιδίων από τα αυτοκίνητα. Η Geely αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα αυτά ενώ από την πλευρά της η Daimler δήλωσε πως είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να επενδύσει και ενδιαφέρεται μακροπρόθεσμα για την εταιρεία.

Αν η Daimler Mercedes δεχόταν την προσφορά, η Geely θα γινόταν ο τρίτος μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών μετά τις εταιρείες Kuwait Investment Authority και BlackRock.

SPRING SEAT
OPEL