• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Την επίσημη αποκάλυψη του Citroën Berlingo έκανε η εταιρεία λίγο πριν παρουσιάσει επίσημα το μοντέλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Tο πολυμορφικό μοντέλο αποκτά και μία έκδοση με εκτεταμένο μεταξόνιο.

Το 3ης γενιάς Berlingo βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα ο βενζινοκινητήρας PureTech 1.2 λτ. προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 110 και 130 ίππους.

Νέο Citroën Berlingo

4.180 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/2/2018

Την επίσημη αποκάλυψη του Citroën Berlingo έκανε η εταιρεία λίγο πριν παρουσιάσει επίσημα το μοντέλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τη φίρμα για πρώτη φορά το πολυμορφικό μοντέλο αποκτά και μία έκδοση με εκτεταμένο μεταξόνιο, αλλά και ένα νέο εμπρόσθιο μέρος το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα SUV μοντέλα της μάρκας.
 
Οι δύο εκδόσεις με τις οποίες θα διατίθεται το Berlingo μπορούν να φιλοξενήσουν πέντε και επτά επιβάτες, έχοντας τη δυνατότητα τα καθίσματα να αφαιρεθούν και έτσι να μεγαλώσει ο χώρος. Στη βασική έκδοση Μ το νέο μοντέλο έχει μήκος 4.400 χιλιοστά, με το μεταξόνιό του να εκτίνεται στα 2.780 χιλιοστά, ενώ στη δεύτερη μεγαλύτερη έκδοση ΧL είναι κατά 350 χιλιοστά πιο μακρύ (4.750 χιλιοστά), με το μεταξόνιό του να μετριέται στα 2.970 χιλιοστά.
 
Το 3ης γενιάς Berlingo βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 την οποία έχουν χρησιμοποιήσει και άλλα μοντέλα του PSA Group, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων C4 Picasso, του Opel Grandland X, του Peugeot 3008 και του 5008 και του DS 7 Crossback, που του επιτρέπει να κινείται με περισσότερη ευκολία εντός πόλης, έχοντας βελτιώσει το σύστημα διεύθυνσης.
 


Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα ο βενζινοκινητήρας PureTech 1.2 λτ. προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 110 και 130 ίππους, οι οποίοι συνεργάζονται με 6αρι χειροκίνητο και 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αντίστοιχα, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας BlueHDi 1.5 λτ. διατίθεται σε 3 εκδόσεις 75, 100 και 130 ίππους που συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο, είτε με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος φόρτωσης έχει αυξηθεί κατά 100 λίτρα πάνω από εξερχόμενο μοντέλο, με την έκδοση Μ να μετρά 774 λίτρα και την XL 1050 λίτρα με πέντε θέσεις επιβατών, ενώ η πρόσβαση στο πίσω μέρος είναι πιο βελτιωμένη καθώς το παρμπρίζ μπορεί να ανοίξει ανεξάρτητα από την πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Εκτός από το στάνταρ χώρο αποσκευών υπάρχουν και άλλοι αποθηκευτικοί χώροι το σύνολο των οποίων φτάνει τα 186 λίτρα επιπλέον, ενώ η φίρμα ενημερώνει πως στην οροφή υπάρχει ένας αποθήκευσης οροφής που ονομάζεται Modutop, παρέχοντας 92 λίτρα αποθήκευσης. Επιπλέον το νέο Berlingo είναι εξοπλισμένο με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.
 
Τέλος να τονίσουμε πως το νέο Citroen Berlingo αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2018, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η φίρμα. 

7 διαθέσιμα άρθρα για CITROEN  BERLINGO