Την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε το νέο Kia Ceed Sporstwagon.

Tο κορεάτικο μοντέλο μέχρι το σημείο της κολόνας Β έχει τον ίδιο σχέδιο με το hatchback.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε να έχει εγκατασταθεί ένας προφυλακτήρας, ο οποίος έχει ενσωματωμένους στις άκρες τους δύο αεραγωγούς.

Στο εσωτερικό αλλαγές δεν υπάρχουν.

Νέο Kia Ceed Sporstwagon

2.991 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

Την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε το νέο Kia Ceed Sporstwagon.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, όπως μπορούμε να δούμε το κορεάτικο μοντέλο μέχρι το σημείο της κολόνας Β έχει τον ίδιο σχέδιο με το hatchback και στη συνέχεια αποκτά μία πιο μακριά οροφή αλλά και ένα εκτεταμένο πίσω μέρος, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης.
 
Στο πίσω μέρος βλέπουμε να έχει εγκατασταθεί ένας προφυλακτήρας, ο οποίος έχει ενσωματωμένους στις άκρες τους δύο αεραγωγούς, ενώ εγκατεστημένο είναι και ένα τρίτο φως φρένου  στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ.
 
Προφανώς και στο εσωτερικό αλλαγές δεν υπάρχουν, με το νέο Ceed Sporstwagon να έχει δανειστεί τα στοιχεία του αδερφού του hatchback και να διαθέτει ένα σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο διαχειρίζεται μέσω της οθόνης που έχει πάρει μέρος στο κέντρο του ταμπλό, ενώ μεγάλη είναι και η γκάμα του πρόσθετου εξοπλισμού, που διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πιο πλούσιες εκδόσεις, μπορεί κανείς να βρει θερμαινόμενα και αεριζόμενοι μπροστινά καθίσματα, πίσω θερμαινόμενα καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό, ασύρματο φορτιστή για smartphone, ενώ διαθέσιμα είναι και κάποια οδιγικά modes, μεταξύ των οποίων και το Sport.
 
Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων, αυτή πιθανώς θα περιλαμβάνει όλες τα μηχανικά σύνολα που θα διατεθούν στο hatchback, κάτι θα σημαίνει πως, στη βάση της βενζίνης θα υπάρχει ο 1.400άρης MPi απόδοσης 100 ίππων με το επόμενο βήμα να είναι ο 1.000αρης Τ-GDi με ιπποδύναμη 120 άλογα. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ένα νέο μοτέρ 1.400 κ.εκ Τ-GDi με απόδοση 140 άλογα. Στo diesel, η μοναδική επιλογή θα είναι ο 1,6 λίτων CRDi σε δύο εκδόσεις 115 και 136 ίππων. Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνεργάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με τον νέο 1.400άρη των 140 ίππων και το diesel μοτέρ να γίνονται διαθέσιμα και με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Kia έχει στα πλάνα της να κατασκευάσει και άλλα μοντέλα Ceed, μέσα στα οποία βρίσκονται ένα GT, ένα Shooting Brake, ενώ αργότερα θα φτάσει και ένα SUV.

Toyota
moto