Νέο Lexus RZ 450e: Premium ηλεκτρικό με 313 PS & 400+ χλμ αυτονομία
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Lexus RZ 450e: Premium ηλεκτρικό με 313 PS & 400+ χλμ αυτονομία

2.569 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2022)

H Lexus αποκάλυψε το νέο RZ 450e, το οποίο αν και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Toyota bZ4X, έχει την δική του ξεχωριστή σχεδίαση, είναι πιο premium στην καμπίνα και πιο ισχυρό.

Πλήρης αποκάλυψη για το αμιγώς ηλεκτρικό Lexus RZ 450e

Στην πλήρη παρουσίαση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού crossover που βασίζεται στη νέα e-TNGA πλατφόρμα με όνομα RZ 450e προχώρησε η Lexus τέσσερις περίπου μήνες αφότου αποκάλυψε τις πρώτες του φωτογραφίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Premium και σε εμφάνιση

Το Lexus RZ 450e είναι ουσιαστικά η premium έκδοση του Toyota bZ4X αλλά σε αντίθεση με το crossover της Toyota και το Subaru Solterra, το crossover της Lexus έχει λιγότερα πλαστικά προστατευτικά ενώ μπορεί  να υπερηφανεύεται για μια νέα εκδοχή της χαρακτηριστικής μάσκας της Lexus, η οποία είναι κλειστή με τρεις μακρόστενους αεραγωγούς στις άκρες αλλά και χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η οροφή είναι έντονα τοξωτή, ενώ οι καμάρες των τροχών προστατεύονται από πλαστικό. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από δύο μικρά αεροδυναμικά πτερύγια στις άκρες του τέλους της οροφής, ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώνονται μέσω μίας LED φωτιζόμενης μπάρας.

Με αρκετά διαφορετικό και πιο premium διάκοσμο από το Toyota bZ4X

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, εκτός από το νέο φουτουριστικό τιμόνι «yoke», βλέπουμε πως το ταμπλό που βρίσκεται από πίσω έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτό του Toyota bZ4X. Για παράδειγμα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος πιο κοντά στον οδηγό, η οθόνη αφής στο κέντρο έχει μέγεθος 14 ίντσες αντί για 12,3’’ στο bZ4X. Aκόμη, οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι οριζοντίως αντί για κάθετα και σε αντίθεση με το ηλεκτρικό Toyota, το μπουτόν για την εκκίνηση του κινητήρα είναι τοποθετημένο ασυνήθιστα ψηλά στο ύψος των πάνω αεραγωγών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center