5 φωτογραφίες »

Νέο Lynk & Co 02

3.972 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

H Lynk & Co αποκάλυψε το νέο 02 hatchback προσφέροντας στο μοντέλο 2λιτρο turbo μοτέρ 254 ίππων, ικανό να δώσει στον οδηγό μεγάλες συγκινήσεις.


Το νέο της hatchback παρουσίασε η Lynk & Co, προσφέροντας στο μοντέλο ισχύ που θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί επάξια δίπλα στα πιο γνωστά ευρωπαικά και ιαπωνικά hot hatch της αγοράς.

Το νέο μοντέλο της Lynk & Co έχει ονομασία 02 και, εάν σας θυμίζει κάτι αυτός ο αριθμός δεν κάνετε λάθος καθώς, πρόκειται ουσιαστικά για την hatchback έκδοση του 02 SUV που είχε αποκαλυφθεί πίσω στο 2018. Αυτή δεν είναι η μόνη σύγχυση που αφορά την ονοματοδοσία των μοντέλων της Lynk & Co, αφού, σε αντίθεση με ό,τι κάνουν οι υπόλοιπες φίρμες, όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός-όνομα του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλο είναι. Αυτό σημαίνει πως το 01 μοντέλο της μάρκας είναι μεγαλύτερο από το 02, ενώ εταιρείες όπως η Audi ξεκινούν από το μικρότερο αυτοκίνητο πχ Α1 και όσο μεγαλώνει ο αριθμός μεγαλώνουν κατά κανόνα και οι διαστάσεις του οχήματος πχ Α8.

Επιστρέφοντας στο νέο 02 hatchback, το μοντέλο υιοθετεί την σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, αφού τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω μας φέρνουν αμέσως στο μυαλό τα προηγούμενα μοντέλα της φίρμας. Ο πρόβολος είναι επιβλητικός, ωστόσο εάν κάτι μαρτυρά την μεγάλη ισχύ του κινητήριου συνόλου του αυτοκινήτου, αυτό είναι οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης που βρίσκονται στο πίσω μέρος.

Περνώντας στο «ψητό», κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2λιτρος turbo κινητήρας 254 ίππων και 350 Nm ροπής που συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Aisin, ώστε να μπορεί να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Το μοντέλο δεν ξέρουμε ακόμα εάν θα έρθει στην αγορά της Ευρώπης.
 

FORD E-TRANSIT
OPEL