Το μοντέλο ξεχωρίζει λόγω της φουτουριστικής του σχεδίασης.

Το pick-up θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις.

H επαναστατική του σχεδίαση έδωσε την δυνατότητα στους μηχανικούς να προσφέρουν και έναν ακόμη χώρο για αποσκευές μεταξύ της καρότσας και της καμπίνας των πέντε επιβατών.

Νέο Rivian R1T

2.274 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2018)

O αντιπαλος της Tesla έρχεται από τις ΗΠΑ και μόλις παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up του με τρομακτικές επιδόσεις.

Mπορεί η Tesla να έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό pick-up, ωστόσο μια αμερικάνικη start-up εταιρεία την «πρόλαβε» παρουσιάζοντας επίσημα το Rivian R1T.

Το μοντέλο ξεχωρίζει λόγω της φουτουριστικής του σχεδίασης ενώ ταυτόχρονα μπορεί και υιοθετεί κάποια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε «σκληροτράχηλα» off-road αυτοκίνητα. Ο πρόβολος δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι επειδή η μπαταρία έχει τοποθετηθεί χαμηλά στο κέντρο του σασί, η εταιρεία Rivian έφερε μπροστά τον χώρο αποσκευών. Παράλληλα, η επαναστατική του σχεδίαση έδωσε την δυνατότητα στους μηχανικούς να προσφέρουν και έναν ακόμη χώρο για αποσκευές μεταξύ της καρότσας και της καμπίνας των πέντε επιβατών.
  .
Το pick-up θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα με την χωρητικότητα της μπαταρίας και θα εξοπλίζεται σε κάθε έκδοση με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό. Συγκεκριμένα, η πρώτη επιλογή αποτελείται από μια 105 kWh μπαταρία απόδοσης 400 ίππων και 560 Νm ροπής που προσφέρει αυτονομία 370+ χλμ., την ίδια στιγμή που μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δλ.. Η επόμενη επιλογή εξοπλίζεται με μπαταρία 135 kWh που προσφέρει ισχύ 753 ίππων και αυτονομία 482 χλμ. ενώ μπορεί και κάνει τα 0-96 σε μόλις 3 δλ. Τέλος, το pick-up μπορεί να εξοπλιστεί με μια μπαταρία 180kWh με μικρότερη ισχύ 700 ίππων αλλά με μεγαλύτερη αυτονομία της τάξης των 645 χλ.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτό pick-up έχει σχεδιαστεί για να λανσαριστεί στις ΗΠΑ, ωστόσο από το 2021 έχει ανακοινωθεί πως θα διατεθεί και στην Ευρώπη.
 

LINGLONG VS CONTINENTAL
moto