Το ΤS 900 H Apex είναι ένα υβριδικό κεντρομήχανο υπερ-αυτοκίνητο που έχει στην καρδιά του έναν V8 κινητήρα 4,2 λίτρων.

Νέο Τushek TS 900 Apex

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2019)

Αυτό είναι το νέο υπερ-αυτοκίνητο από την Σλοβενία που θέλει να πάρει μερίδιο αγοράς από εταιρείες όπως η Koenigsegg και η Rimac.

To δεύτερο μοντέλο στην μικρής διάρκειας ιστορία της είναι έτοιμη να παρουσιάσει η σλοβενική εταιρεία Τushek, κάτω από το όνομα ΤS 900 H Apex.

Η αρχή είχε γίνει το 2012 όταν παρουσιάστηκε το Renovatio T500, σε μια μικρή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο, υιοθετώντας πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού η εταιρεία δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

Στην ίδια Έκθεση 7 χρόνια αργότερα θα γίνει η επιστροφή της φίρμας στα πράγματα. Το ΤS 900 H Apex είναι ένα υβριδικό κεντρομήχανο υπερ-αυτοκίνητο που έχει στην καρδιά του έναν V8 κινητήρα 4,2 λίτρων. Αυτός συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που είναι τοποθετημένα στον εμπρός άξονα με την συνολική απόδοση να φτάνει τα 950 άλογα και τα 1.400 Νm ροπής δίνοντας την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε 2,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 379χλμ./ώρα.

Η εταιρεία κάνει λόγο πως έχει φροντίσει να εξοπλίσει το μοντέλο με ισχυρό σύστημα πέδησης για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην απίθανη ισχύ του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα σημειώνει πως με μόνο 1.410 κιλά βάρος, είναι ένα από τα πιο ελαφριά μοντέλα της κατηγορίας του.
 

NEO TRANSPORTER
test center