Ο φιλικός προς τις νεανικές ηλικίες χαρακτήρας του φαίνεται ξεκάθαρα από την σχεδίασή του.

Nέο UNI T

3.234 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2020)

Ναι είναι κινέζικο και ναι υπάρχουν σίγουρα αμφιβολίες για την αξιοπιστία του αλλά, σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να πει πως έχει κάτι να ζηλέψει στον τομέα της εξωτερικής σχεδίασης.


Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει διαρκώς βήματα προόδου και έτσι είναι λογικό οι νέες εταιρίες να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Η νέα φίρμα είναι το παιδί της Changan Automobile, μιας εταιρείας που είναι γνωστή για την συνεργασία που έχει με την Ford ενώ μέχρι πρότινος είχε στενές σχέσεις και με το PSA Groupe.

 Η ονομασία της είναι UNΙ και σύμφωνα με όσες πληροφορίες έρχονται από την Κίνα, σκοπός της είναι προσελκύσει αγοραστές μικρής ηλικίας όταν γίνει και το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο αυτόν τον Απρίλιο. Οι διαστάσεις του είναι 4.515 χλστ. μήκος, 1.870 χλστ. πλάτος με το μεταξόνιό του να ανακοινώνεται στα 2.710 χλστ., κάτι που το κατατάσσει στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV.

Ο φιλικός προς τις νεανικές ηλικίες χαρακτήρας του φαίνεται ξεκάθαρα από την σχεδίασή του αφού υιοθετεί τολμηρά στοιχεία. Ο πρόβολός του αποτελείται από μια γιγάντια καμπυλωτή κυψελωτή γρίλια σε συνδυασμό με δύο πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, ωστόσο τα πλαστικά διακοσμητικά που βρίσκονται στις δύο άκρες ίσως ξενίζουν το μάτι από κοντινή απόσταση. Το αμάξωμα στο πλάι είναι αρκετά νευρώδες ενώ το σπορ στυλ ενισχύεται από τα κρυφά χερούλια στις πίσω πόρτες, που γνωρίσαμε σε μοντέλα όπως την Alfa Romeo 147, το τελευταίο Micra, το Juke κτλ.. Στο πίσω μέρος, το μάτι τραβούν τα σπορτίφ φωτιστικά σώματα ενώ οι δύο διπλές τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης και ο χρωμιωμένος διαχύτης υπόσχονται καλές επιδόσεις στο οδόστρωμα.

Κάτω από το καπό θα βρίσκονται δύο υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα, ένας 1.500άρης και ένας 4ύλινδρος με χωρητικότητα στα 2,0 λίτρα. Πληροφορίες για την τιμή του και για το πότε θα μπει σε παραγωγή δεν έχουν έρθει στο φως.
 

AUTOFIT PASXA
4green