5 φωτογραφίες »

Νέο Zeekr 001

4.984 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2021)

Το Zeekr 001 θα προσφερθεί σε επιλεγμένες αγορές ως το πρώτο ηλεκτρικό σε shooting brake αμάξωμα και μπορεί να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα χάρη στην τοποθέτηση δύο ηλεκτρικών μοτέρ απόδοσης 544 ίππων.

Το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο παρουσίασε η Zeekr, θυγατρική μάρκα της Geely, σε μια ειδική εκδήλωσε που έλαβε χώρα στην Κίνα, στην αγορά άλλωστε που πρόκειται να λανσαριστεί και να σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις.

Η μάρκα ισχυρίζεται πως το 001 αποτελεί το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό shooting-brake που θα μπει σε ευρεία παραγωγή, είναι εμπνευσμένο από το Zero concept και δημιουργήθηκε με το μότο «Όχι άλλα βαρετά ηλεκτρικά».

Το μοντέλο εξοπλίζεται με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του οχήματος ανάλογα με το γούστο του. Ακόμα, οι πόρτες του μοντέλου μπορούν να ανοίγουν όταν ο οδηγός έρχεται κοντά και να κλείνουν όταν αυτός κάθεται στο κάθισμα. Οι αισθητικές αλλαγές είναι μικρές σε σχέση με το concept και έχουν να κάνουν με τα χερούλια και τους καινούριους σένσορες στα μπροστινά φτερά και την λεπτή μπάρα που ενώνει τα δύο άκρα του πίσω μέρους.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, το μήκος του είναι 4.970 χιλιοστά, έχει μεταξόνιο 3.005 χιλιοστά και ο χώρος αποσκευών που μπορεί να φτάσει με τα καθίσματα κάτω έως και τα 2.144 λίτρα.

Το shooting-brake βασίζεται στην SEA πλατφόρμα της Geely και εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, που προσφέρουν στο όχημα τετρακίνηση και ισχύ 544 ίππων και 700 Nm ροπής. Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία αλλά έκανε λόγω πως η χωρητικότητά τους θα είναι είτε 86 είτε 100 kWh και η αυτόνομία του αυτοκινήτου θα φτάνει μέχρι τα 700 χιλιόμετρα.

Το Zeekr 001 θα λανσαριστεί στην Κίνα τον Οκτώβριο, με την φίρμα να υποστηρίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιλεγμένες αγορές.
 

SPRING CHECK MERCEDES
citroen