3 φωτογραφίες »

Νέο concept της Great Wall

2.308 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2020)

Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο της Great Wall που συνδυάζει ρετρό σχεδίαση αμαξώματος με πρόβολο εμπνευσμένο από την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E...


To νέο της concept υπό την θυγατρική της μάρκα Ora παρουσίασε η κινέζικη Great Wall Motors κάτω από την ονομασία Futurist Concept. To αυτοκίνητο αυτό δεν μοιάζει σε τίποτα με τα άλλα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η φίρμα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που τράβηξε τα βλέμματα συνυπολογίζοντας το γεγονός πως έχει κάποιες ομοιότητες με την Ford Mustang Mach-E στον πρόβολο.

Εάν η επιλογή αυτής της μάρκας, να κάνει το concept να μοιάζει με το pony car της Ford, ήταν ηθελημένη η όχι δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αρκετά παράξενο καθώς το υπόλοιπό αμάξωμά του μπορεί να χαρακτηριστεί ρετρό. Εμπνευσμένη από άλλες προηγούμενες δεκαετίες είναι η καμπίνα, ωστόσο η μεγάλη οθόνη για το σύστημα infotainment που υπάρχει στο κέντρο της κονσόλας σε επαναφέρει στο…παρόν!

Πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο που έχει το αυτοκίνητο δεν υπάρχουν αλλά πιθανότατα πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Η Great Wall πάντως φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή μιας έκδοσης παραγωγής και ισχυρίζεται μάλιστα πως η σχεδίαση του αυτοκινήτου δεν θα αλλάξει ριζικά.
 

Toyota
test center