• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η βασική Skoda Fabia είναι με διαφορά η πιο προσιτή πρόταση και διατίθεται στην άκρως δελεαστική τιμή των 9.980 ευρώ (με τρέχουσα προσφορά).

To μεγάλο πλεονέκτημα του Yaris όμως είναι η χαμηλή του κατανάλωση, η μέση τιμή της οποίας βάσει των μετρήσεών μας σε πραγματικές συνθήκες είναι στα 5,4 λτ./100 χλμ.

To αποκλειστικά 5θυρο Nissan Micra κερδίζει αμέσως τις οπτικές εντυπώσεις χάρη στην δυναμική του σχεδίαση και τις τονισμένες του γραμμές.

Κινητήρες: Πιο σβέλτη η Fabia, πιο οικονομικό το Yaris

142.934 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/10/2018

To μόνο σίγουρο είναι πως κανένα από τα 3 μοντέλα δεν… βάζει φωτιά στην άσφαλτο και πως η λειτουργία των 3κύλινδρων μηχανικών συνόλων τους δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των turbo, ειδικά σε ότι αφορά το τράβηγμα. Από την άλλη, για τους καθημερινούς αστικούς ρυθμούς κρίνονται επαρκή. Η Fabia είναι πιο ισχυρή (75 άλογα), εμφανίζει τη μέγιστη ροπή χαμηλότερα και έχει το πιο κοντό κιβώτιο οπότε δεν είναι περίεργο που έχει το πάνω χέρι σε όλες τις μετρήσεις. Yaris και Micra ουσιαστικά εμφανίζουν τις ίδιες μέτριες ρεπρίζ, ωστόσο το μικρό της Toyota έχει καλύτερο 0-100 και χάρη στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVT-i εμφανίζει πιο ικανοποιητική απόκριση στις χαμηλομεσαίες στροφές. To μεγάλο πλεονέκτημα του Yaris όμως είναι η χαμηλή του κατανάλωση, η μέση τιμή της οποίας βάσει των μετρήσεών μας σε πραγματικές συνθήκες είναι στα 5,4 λτ./100 χλμ., όταν στη Fabia και στο Micra είναι 5,9 και 6,0 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ