• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ευχρηστία και άνεση χαρακτη-ρίζουν το οδηγικό προφίλ της Skoda Fabia, που είναι η πιο σβέλτη από τα τρία μοντέλα της συγκριτικής δοκιμής.

Τo Μicra είναι από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας όσον αφορά στην οδική του συμπεριφορά, κάτι που ισχύει και στη βασική του έκδοση.

Πρακτικό, ευέλικτο και άνετο το Toyota Yaris έχει το χρυσό κλειδί της «πόλης» χωρίς να σημαίνει πως ο ρόλος του περιορίζεται σε αυτήν.

Στο δρόμο: Ευχάριστο Micra, ευέλικτο Yaris, άνετη Fabia

142.345 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/10/2018


Προσανατολισμένες προς αστικούς ρυθμούς κίνησης είναι οι βασικές εκδόσεις των μοντέλων της δοκιμής, χαρακτηριστικό που ορίζεται από την περιορισμένη απόδοση των κινητήρων και τις άτονες επιδόσεις τους. 

Ακόμη και έτσι πάντως το Micra καταφέρνει να ξεχωρίσει με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και τα φαρδιά του μετατρόχια όντας ένα από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ανάρτηση προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης και καλή ποιότητα κύλισης, ενώ ο οδηγός λαμβάνει πολύ καλή αίσθηση, ικανή να τον κάνει να πιέσει και σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί με ασφάλεια βασισμένος και στα αποτελεσματικά φρένα.

Με αρωγό την κορυφαία ευελιξία του (κύκλος στροφής 9,6 μ.), το Yaris έχει τον δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο να κινείται με άνεση στην κίνηση και στα στενά της πόλης, χωρίς να δείχνει πως του λείπει δύναμη. Η ανάρτηση δεν προβληματίζεται από τις αστικές λακκούβες, ενώ το τιμόνι παραμένει ελαφρύ και αποτελεσματικό σε θέματα πληροφόρησης. Τα φρένα (με δίσκους πίσω στο μοντέλο της δοκιμής) ικανοποιούν απόλυτα.

Η οδική συμπεριφορά της βασικής Fabia είναι προσανατολισμένη προς την ευκολία χρήσης και στην άνεση, παρά στο μπριόζικο οδηγικό ταμπεραμέντο, που άλλωστε δεν υποστηρίζεται και από τον κινητήρα. Η ανάρτηση λειαίνει μια χαρά τις ανωμαλίες, ο θόρυβος είναι ο χαμηλότερος της παρέας και το πλαίσιο είναι απόλυτα στιβαρό. Όταν πιέσεις σε στροφές μπορεί να μην ενθουσιάζει με την αίσθηση του τιμονιού, αντιδρά όμως προοδευτικά και φιλικά, όπως και τα άλλα δύο μοντέλα άλλωστε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ