• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ευχρηστία και άνεση χαρακτη-ρίζουν το οδηγικό προφίλ της Skoda Fabia, που είναι η πιο σβέλτη από τα τρία μοντέλα της συγκριτικής δοκιμής.

Τo Μicra είναι από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας όσον αφορά στην οδική του συμπεριφορά, κάτι που ισχύει και στη βασική του έκδοση.

Πρακτικό, ευέλικτο και άνετο το Toyota Yaris έχει το χρυσό κλειδί της «πόλης» χωρίς να σημαίνει πως ο ρόλος του περιορίζεται σε αυτήν.

Στο δρόμο: Ευχάριστο Micra, ευέλικτο Yaris, άνετη Fabia

Διαβάστηκε από 134476 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/10/2018
 


Προσανατολισμένες προς αστικούς ρυθμούς κίνησης είναι οι βασικές εκδόσεις των μοντέλων της δοκιμής, χαρακτηριστικό που ορίζεται από την περιορισμένη απόδοση των κινητήρων και τις άτονες επιδόσεις τους. 

Ακόμη και έτσι πάντως το Micra καταφέρνει να ξεχωρίσει με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και τα φαρδιά του μετατρόχια όντας ένα από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ανάρτηση προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης και καλή ποιότητα κύλισης, ενώ ο οδηγός λαμβάνει πολύ καλή αίσθηση, ικανή να τον κάνει να πιέσει και σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί με ασφάλεια βασισμένος και στα αποτελεσματικά φρένα.

Με αρωγό την κορυφαία ευελιξία του (κύκλος στροφής 9,6 μ.), το Yaris έχει τον δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο να κινείται με άνεση στην κίνηση και στα στενά της πόλης, χωρίς να δείχνει πως του λείπει δύναμη. Η ανάρτηση δεν προβληματίζεται από τις αστικές λακκούβες, ενώ το τιμόνι παραμένει ελαφρύ και αποτελεσματικό σε θέματα πληροφόρησης. Τα φρένα (με δίσκους πίσω στο μοντέλο της δοκιμής) ικανοποιούν απόλυτα.

Η οδική συμπεριφορά της βασικής Fabia είναι προσανατολισμένη προς την ευκολία χρήσης και στην άνεση, παρά στο μπριόζικο οδηγικό ταμπεραμέντο, που άλλωστε δεν υποστηρίζεται και από τον κινητήρα. Η ανάρτηση λειαίνει μια χαρά τις ανωμαλίες, ο θόρυβος είναι ο χαμηλότερος της παρέας και το πλαίσιο είναι απόλυτα στιβαρό. Όταν πιέσεις σε στροφές μπορεί να μην ενθουσιάζει με την αίσθηση του τιμονιού, αντιδρά όμως προοδευτικά και φιλικά, όπως και τα άλλα δύο μοντέλα άλλωστε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δοκιμή: Νέο Ford Fiesta Active

Αποκλειστικό: Τα 3 νέα SUV της Audi

Alfa Stelvio εναντίον Porsche;

Ποια ηλεκτρονικά έκαναν τα αυτοκίνητα χειρότερα;

Η κίνηση στους δρόμους

Ξέρεις να οδηγείς με χειροκίνητο κιβώτιο;

Έχεις ντίζελ; Δες τι πρέπει να προσέξεις

Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων;

Βάλε του λίγο ...χέρι!

Βελτίωσε επιδόσεις τώρα! Με 3 κινήσεις

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Nέο Geely SX12

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

To «θηρίο» Βureko 6x6

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »