3 φωτογραφίες »

Δοκιμή διαρκείας: Αυτόματο Νissan Qashqai diesel

38.713 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2020)

H επιβεβαίωση… Στη σύντομη μέχρι στιγμής συμβίωσή μας με το Nissan Qashqai μας έχει επιβεβαιώσει τους λόγους που είναι το δημοφιλέστερο SUV/crossover της αγοράς σήμερα… Δείτε το πρώτο μέρος της δοκιμής διαρκείας.


Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τις αρετές και τις δυνατότητες του Nissan Qashqai τις οποίες κατά καιρούς διαβάζετε στις δοκιμές του μοντέλου που δημοσιεύουμε, όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα και στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Έτσι μας παραχωρήθηκε από την Νικ.Ι.Θεοχαράκης για τεστ διαρκείας το οποίο σύντομα απέκτησε και τον «ηγετικό» ρόλο στις ανάγκες του περιοδικού.

Ο τέλειος σύντροφος…
To Nissan Qashqai της δοκιμής μακράς διάρκειας που έχουμε στην διάθεσή μας, εφοδιάζεται με τον 1,5 λίτρων πετρελαιοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT με 7 σχέσεις. Ο κινητήρας αυτός που αποτελεί μάλιστα και τον πιο δημοφιλή εμπορικά στην γκάμα του, αποδίδει 116 ίππους και διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία, προσφέροντας παράλληλα καλές επιδόσεις και χαμηλές τιμές κατανάλωσης.

Κινούμενο μάλιστα κυρίως εντός αστικού ιστού στη διάρκεια που βρίσκεται στην κατοχή μας, η μέση τιμή κατανάλωσής του ανέρχεται στα 7,1 λτ./100 χλμ.. Φυσικά και μέσω του κιβωτίου του μας προσφέρει άνετες και ξεκούραστες διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Επιλέγεται δε συστηματικά από τους συντάκτες του περιοδικού μας για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου προσφέροντας άνετες και κυρίως απροβλημάτιστες μετακινήσεις.

Eχει γράψει 1.600 χλμ. απροβλημάτιστα και συνεχίζει…
Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα, το Qashqai έχει διανύσει περισσότερα από 1.500 χλμ. με την πλειονότητα αυτών να έχει γίνει σε αστικές διαδρομές. Φυσικά δεν λείπουν και οι κοντινές εξορμήσεις στα πέριξ του νομού, με το Qashqai να αποτελεί μια σταθερή και σίγουρη επιλογή για τους φορτωμένους με οικογενειακά βάρη συντάκτες, μιας και ανταποκρίνεται εξαιρετικά και σε αυτό το επίπεδο. 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto