Βλέπετε το τρέχον Nissan Qashqai.

Βλέπετε το τρέχον Nissan Qashqai.

Nissan: Στην Ευρώπη η παραγωγή των ηλεκτρικών Juke και Qashqai

2.967 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2023)

- Ανακοινώσεις για τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai.
- Θα κατασκευάζονται στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου.
- Σημαντική επένδυση για την εγκατάσταση των 6.000 εργαζομένων.
- Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan στην Ευρώπη.

Ανακοινώσεις για τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai

Η Nissan θα λανσάρει στην Ευρώπη μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών σημαίνοντα ρόλο θα παίξουν τα ηλεκτρικά Juke και Qashqai, τα οποία θα αναλάβει να κατασκευάσει το εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην πόλη Σάντερλαντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την έλευση των δύο ηλεκτρικών SUV, καθότι η βρετανική κυβέρνηση και η Nissan έδωσαν τα χέρια.

Θα κατασκευάζονται στο Σάντερλαντ του Ην. Βασιλείου

Την είδηση αυτή δημοσιεύει το Sky News, υπογραμμίζοντας πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή (24/11). Μετά από πολλούς μήνες συνομιλιών με την βρετανική κυβέρνηση, η Nissan ήρθε σε συμφωνία για να πραγματοποιήσει εκεί την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών Juke και Qashqai, πάνω στα οποία βασίζει πολλά για την ηλεκτροκίνητη εποχή. Το Sky News αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο καγκελάριος Jeremy Hunt συμμετείχαν στις συζητήσεις, με τη δέσμευση της Nissan να συνδέεται με μια «σημαντική» κυβερνητική εγγύηση χρηματοδότησης. Η επένδυση της ίδιας της Nissan στο σχέδιο θα είναι πιθανότατα πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Σημαντική επένδυση για την εγκατάσταση των 6.000 εργαζομένων

Μέσω αυτής της κίνησης, εκτός από την επιβεβαίωση της έλευσης των ηλεκτρικών Juke και Qashqai, η Nissan παράλληλα θα προστατεύσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό της εργοστάσιο, που επί του παρόντος απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους. Σήμερα το εργοστάσιο στην πόλη Σάντερλαντ κατασκευάζει το ηλεκτρικό LEAF, αλλά και τις βενζινοκίνητες εκδόσεις των δύο crossover (Juke και Qashqai).

Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan στην Ευρώπη

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η Nissan επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από τώρα και στο εξής, πριν σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη «γηραιά ήπειρο» από το 2030.

ford
test center