Σε δοκιμές η CLA Shooting brake.

«Nτυμένη» η Mercedes CLA shooting brake

3.281 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2019)

Η νέα CLA θα έχει και shooting brake εκδοχή και αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές.

H νέα Mercedes CLA θα παρουσιαστεί σήμερα στην CES της Βόρειας Αμερικής, όμως την ίδια στιγμή, η γερμανική μάρκα εντατικοποιεί τις δοκιμές της για την shooting-brake έκδοση του μοντέλου, αν και στην ουσία υιοθετεί περισσότερο αμάξωμα wagon.

To μοντέλο μέχρι την καμπίνα των επιβατών σε αυτή του την έκδοση είναι ουσιαστικά ίδιο με την σεντάν εκδοχή, ωστόσο στην συνέχεια η οροφή επιμηκύνεται, με συνέπεια να αυξηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος αποσκευών και να γίνει η καμπίνα των πίσω επιβατών αρκετά πιο άνετη. Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, το πίσω μέρος δεν είναι τόσο «τετραγωνισμένο», αφού οι σχεδιαστές της Mercedes φρόντισαν να δώσουν στην shooting-brake έκδοση μια αρμονικά κατακλινή οροφή και καμπυλωτό σχήμα στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.
 
Η νέα CLA σε όλους τους τύπους αμαξώματος θα προσφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες με την ίδια παλέτα μηχανικών συνόλων, η οποία και θα έχει πολλές κοινές επιλογές με αυτή της A-Class σεντάν. Τέλος, σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως θα λανσαριστούν τόσο AMG CLA 35 όσο και AMG CLA 45 εκδόσεις υψηλών επιδόσεων και για την πιο «πρακτική» αυτή έκδοση.

Δείτε το video.
 

Toyota
test center