Ο Έλληνας CEO της Zeekr παρέδωσε το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο Έλληνας CEO της Zeekr παρέδωσε το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη

4.674 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2023)

- Έκανε την αρχή η κινεζική μάρκα.
- Σπύρος Φωτεινός (CEO Zeekr Europe): «Πολύ σημαντική στιγμή για εμάς».
- Στην Ολλανδία το πρώτο Zeekr 001.
- Έως 544 άλογα και 620 χλμ. αυτονομία.

Έκανε την αρχή η κινεζική μάρκα

Το παρθενικό της μοντέλο στην Ευρώπη παρέδωσε η κινεζική εταιρεία Zeekr. Ο λόγος για το 001, το οποίο παραδόθηκε στο νέο του κάτοχο στην Ολλανδία. «Δεσμευόμαστε να κάνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια απλή, απρόσκοπτη και αβίαστη», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Έλληνας επικεφαλής της Zeekr Ευρώπης, Σπύρος Φωτεινός.

Στην Ολλανδία το πρώτο Zeekr 001

Η Zeekr άρχισε να δέχεται προπαραγγελίες για το 001 στην Ολλανδία και τη Σουηδία στις 28 Ιουνίου και 35 ημέρες αργότερα, τα πρώτα ευρωπαϊκά μοντέλα άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Πλέον, το πρώτο 001 παραδόθηκε στο νέο του κάτοχο, στην περιοχή Zeist της Ολλανδίας, όπου εδρεύει το Hi-Tech Service Center της μάρκας στην Ολλανδία. Μάλιστα, η Zeekr θα συνεχίσει να αυξάνει τις παραδόσεις του 001 σε όλη την Ευρώπη και τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει επίσης τις παραδόσεις του SUX μοντέλου της του Χ.

Σπύρος Φωτεινός: «Πολύ σημαντική στιγμή για εμάς»

Το παρών στην παράδοση του πρώτου 001 στην ευρωπαϊκή αγορά έδωσε μεταξύ άλλων και ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της Zeekr Ευρώπης, Σπύρος Φωτεινός. Μάλιστα ο επικεφαλής της μάρκας, στο πλαίσιο της παράδοσης ανέφερε: «Πρόσφατα ανοίξαμε το πρώτο μας Ευρωπαϊκό Κέντρο Zeekr στη Στοκχόλμη και σε λίγες μόνο μέρες μετά στο ¶μστερνταμ. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε το πρώτο μας όχημα διεθνώς, εδώ, στην Ολλανδία. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας και χαιρόμαστε που βλέπουμε τον πρώτο από τους πολλούς πελάτες στην Ευρώπη να βιώνουν αυτό που κάνει τη Zeekr μοναδική. Δεσμευόμαστε να κάνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια απλή, απρόσκοπτη και αβίαστη, όχι όταν η ηλεκτροκίνηση γίνεται υποχρέωση, αλλά τώρα, ώστε να μπορούμε όλοι να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Έως 544 άλογα και 620 χλμ. αυτονομία

Το 001 έρχεται στην Ευρώπη με μπαταρία 100 κιλοβατώρων, η οποία εξοπλίζει δύο συστήματα μετάδοσης κίνησης. Το βασικό μοντέλο έχει έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 272 ίππων, ενώ στην κορυφαία έκδοση το μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που διπλασιάζουν την ισχύ στα 544 άλογα και το καθιστούν ικανό να σπριντάρει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα. Το βασικό μοντέλο σύμφωνα με τη μάρκα έχει αυτονομία 620 χιλιομέτρων (WLTP), ενώ το τετρακίνητο έχει αυτονομία 580 χιλιόμετρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 610 χιλιόμετρα, εφόσον αποσυνδεθεί ο μπροστινός κινητήρας. Η Zeekr προσφέρει το 001 από 59.490 ευρώ το βασικό μοντέλο και 67.490 ευρώ το τετρακίνητο.

2 NEW MONTELS
SUV