• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Makoto Uchida.

Ο νέος CEO της Nissan

1.187 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2019

Οι Θεολογικές σπουδές του Makoto Uchida τον βοήθησαν να πάρει τις «ευλογίες» της Renault και να βρεθεί στην θέση του νέου CEO της Νissan.

Toν Makoto Uchida, επικεφαλής του τμήματος της Νissan στην Κίνα που της προσφέρει το 1/3 των συνολικών εσόδων της, διάλεξε η ιαπωνική φίρμα ως τον επόμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, για να βοηθήσει να ανοιχτεί ένα νέο κεφάλαιο μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Carlos Ghosn και την παραίτηση του πρώην CEO Hiroto Saikawa λόγω οικονομικών ατασθαλιών.

Ο Uchida θα συνεργαστεί, σύμφωνα με την φίρμα, μαζί με τον Ashwani Gupta της Mitsubishi Motors, ο οποίος θα πάρει θέση εκτελεστικού διευθυντή και τον Jun Seki, πρώην επικεφαλής της Nissan στην Κίνα, ο οποίος θα διατελεί αναπληρωματικός COO. "Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι αυτή η δομή, ενός διευθύνοντος συμβούλου μαζί με δύο COO, είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει η Nissan μπροστά", δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος Masakazu Toyoda σε μια συνέντευξη σημειώνοντας επίσης: "Μπορούν να γίνουν καλύτεροι μέσα από την συνεργασία τους, να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο και να παίρνουν δίκαιες αποφάσεις. "

Ο 53χρονος Uchida προέρχεται από τη νέα γενιά στελεχών της Nissan και αντιπροσωπεύει τις ελπίδες της φίρμας για μια νέα πορεία. Είναι επίσης γνωστός για στενούς δεσμούς που διατηρεί με την Renault και χαρακτηρίζεται ως ευθύς κα ειλικρινής στην συμπεριφορά του. Μια πηγή κοντά στη Renault χαρακτήρισε την επιλογή ως «νίκη της Συμμαχίας». Ο Uchida εντάχθηκε στη Nissan από την Nissho Iwai το 2003 και έχει τις «ευλογίες»  της Renault λόγω της συνεργασίας του με τη γαλλική εταιρεία στο παρελθόν. Ο Uchida έχει σπουδάσει θεολογία στο Πανεπιστήμιο Doshisha, ένα ασυνήθιστο υπόβαθρο για κάποιον στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρώτος στόχος του Uchida είναι, σύμφωνα με μέσα της Ιαπωνίας, να αυξήσει τα κέρδη της φίρμας που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μείωση.

Tags: NISSAN