3 φωτογραφίες »

H φωτογραφία του προβόλου του Toyota GR 86.

Ο πρόβολος του νέου Toyota GR 86;

3.555 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Η πρώτη φωτογραφία για το επερχόμενο Toyota GR 86 ήρθε στο φως και φαίνεται πως σε σχέση με το BRZ, το sportscar της Toyota θα έχει σημαντικές διαφορές στην σχεδίασή του.


Το νέας γενιάς Subaru BRZ μπορεί να έκανε ντεμπούτο αλλά ο Διόσκουρος του, το νέο Toyota GR 86 δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, εάν και όλοι γνωρίζουμε πως βρίσκεται εδώ και καιρό στα σχέδια της ιαπωνικής φίρμας.

Το γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων της Αυστραλίας μας δίνει τώρα την πρώτη εικόνα από το νέο GR 86 καθώς φαίνεται πως δημοσίευσε μέρος της προβόλου του sportscar της Toyota μετά την αίτηση της φίρμας για να καταχωρήσει την σχεδίασή του. Από το γραφείο αυτό μαθαίνουμε πως η Toyota έκανε την αίτησή της στις 30 Οκτωβρίου.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, η γρίλια έχει ορθογώνιο σχήμα με την κάτω πλευρά να είναι ελαφρώς μακρύτερη από την πάνω, ενώ από το «κόψιμο» του προφυλακτήρα καταλαβαίνουμε πως το GR 86 θα έχει φωτιστικά σώματα όμοια με αυτά του BRZ. Σε σύγκριση με το sportscar της Subaru, είναι δυνατό να βγάλουμε το συμπέρασμα πως ο πρόβολος του GR 86 θα είναι πιο συντηρητικός σε σχεδίαση, αφού σε αντίθεση με το BRZ, λείπουν οι κοφτές γραμμές και οι αεραγωγοί στις άκρες του προφυλακτήρα είναι λιγότερο επιθετικοί σχεδιαστικά.

Το νέο Toyota GR 86 αναμένεται να κάνει σύντομα ντεμπούτο, αφού στόχος των Toyota και Subaru είναι να γίνει το λανσάρισμα των GR 86/BRZ την ίδια στιγμή στις περισσότερες αγορές. Θυμίζουμε πως η ισχύς του νέας γενιάς BRZ πηγάζει από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 2,4 λίτρων που παράγει 231 άλογα και 249 Nm ροπής, κάτι που το κάνει περίπου 11% πιο ισχυρό από το 2λιτρο της προηγούμενης γενιάς. Η μετάδοση θα είναι είτε χειροκίνητη 6 σχέσεων είτε αυτόματη με paddles πίσω από το τιμόνι ενώ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό.

Hyundai
vw