Μία από τις στιγμές που ο οδηγός αλλάζει ταχύτητα με το πόδι.

Οδηγός αλλάζει ταχύτητες με το πόδι (+vid)

2.123 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2019)

Όταν νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, εκείνη τη στιγμή έρχεται κάτι που σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σκέψη σου. Πάρτε για παράδειγμα ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας έναν οδηγό να αλλάζει συστηματικά τις ταχύτητες με το πόδι!

Ο Giancarlo Dones, είναι ένας άνθρωπος που σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, ζει στο Indang, μία περιοχή στις Φιλιππίνες και μέσω ενός βίντεο που μοιράστηκε μαζί μας στο Facebook, δείχνει τον οδηγό ενός Jeepney να αλλάζει τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας το δεξί του πόδι.
 
Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το αυτοκόλλητο πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων, το συγκεκριμένο περιστατικό έχει λάβει χώρα στο Bilibago, μια περιοχή βορειοδυτικά της Μανίλα. Προφανώς και κανείς δεν γνωρίζει το λόγο για τον οποίο ο οδηγός έχει επιλέξει να αλλάζει με αυτό τον τρόπο τις ταχύτητες, ωστόσο φαίνεται πως το κάνει αρκετό καιρό, μιας και η άνεσή του είναι χαρακτηριστική.
 
Ίσως μία από τις αιτίες να είναι λόγω του μήκους του επιλογέα που φαίνεται να μη φτάνει κοντά στο χέρι, ωστόσο ακόμα και αυτό να ισχύει θα ήταν πιο εύκολο να βρει ένα καταλληλότερο και πιο μακρύ μοχλό, παρά να καταφύγει στο συγκεκριμένο τρόπο.
 
Η λογική λέει πως ο συγκεκριμένος οδηγός υιοθέτησε αυτό το στυλ για να δώσει κάτι το ξεχωριστό στους επιβάτες που επιβιβάζονται στο όχημα του, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων οδηγών Jeepney. Τέλος να σημειώσουμε πως τα Jeepney είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους μετακίνησης στις Φιλιππίνες.
 
Δείτε το βίντεο  

NEO PROACE
NISSAN