• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τον προσεχή Ιούνιο θα αρχίσει η εμπορική διάθεση της Mercedes-Benz V-Class στη χώρα μας, με τις τιμές της να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Δυναμισμός, άνεση και ασφάλεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο της οδικής συμπεριφοράς της Mercedes-Benz V-Class.

Το εσωτερικό της V-Class αποπνέει έναν πολυτελή και συνάμα δυναμικό χαρακτήρα, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπεράνω κριτικής.

Έως και 8 επιβάτες θα μετακινηθούν «βασιλικά» σε τρεις σειρές καθισμάτων, με τις δυνατότητες διαμόρφωσής τους να είναι ανεξάντλητες.

Η V-Class διατίθεται προαιρετικά και με το 7G-Tronic, ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη.

Οδηγούμε: Νέα Mercedes-Benz V-Class

8.185 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/4/2014

Η νέα πρόταση της Mercedes-Benz στα πολυτελή πολυχρηστικά μοντέλα, η V-Class, καταφέρνει να συνδυάσει την εντυπωσιακή πολυτέλεια με το κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

 
Η V-Class αποτελεί τη νέα πρόταση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των πολυτελών πολυχρηστικών (MPV) οχημάτων και καταφέρνει να μας κάνει να ξεχάσουμε σε μια στιγμή την εξαιρετική εικόνα του Viano (το οποίο και αντικαθιστά) σε τομείς όπως η άνεση, η ασφάλεια, η ποιότητα κύλισης, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου αριθμού επιβατών καθώς και των αποσκευών τους. Κατά τη διάρκεια της οδηγικής παρουσίασης της Mercedes-Benz V-Class στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στο Αμβούργο, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε για εκατοντάδες χιλιόμετρα πίσω από τιμόνι ενός από τα πιο συναρπαστικά οχήματα της εν λόγω κατηγορίας. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του –ενός όγκου- αμαξώματός της, η νέα V-Class καταφέρνει να κερδίσει άμεσα την εμπιστοσύνη του οδηγού με την ευελιξία της και το ευρύτατο περιμετρικό οπτικό πεδίο που του διασφαλίζει. Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό της μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 8 ενήλικοι επιβάτες, καθώς και οι αποσκευές τους, απολαμβάνοντας ένα απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας και –κυρίως- άνεσης.

Εσωτερικό: Πολυτέλεια και τεχνολογία χέρι-χέρι
Πέραν της ελκυστικής σχεδίασης του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας, όπου κυριαρχούν τα κορυφαίας ποιότητα υλικά, το εσωτερικό της
V-Class αποπνέει έναν πολυτελή και συνάμα δυναμικό χαρακτήρα. Φυσικά, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπεράνω κάθε κριτικής, καθώς μεταξύ των παροχών συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η οθόνη στην κεντρική κονσόλα που παραπέμπει σε tablet.
Σε ό,τι αφορά στους χώρους για τους επιβάτες, η νέα
Mercedes-Benz V-Class είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων που μπορεί να είναι αυτόνομα, να αναδιπλωθούν, ή να περιστραφούν γύρω από τον άξονά τους. Παράλληλα, ο χώρος για τις αποσκευές έχει όγκο 510 λτ. (για τις εκδόσεις με κοντό αμάξωμα), ωστόσο μπορεί να αυξηθεί έως και στα 1.110 λτ., ανάλογα με την έκδοση του οχήματος.

Κινητήρες - Οδική συμπεριφορά: Αποδοτικότητα και οικονομία
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων της
Mercedes-Benz V-Class περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές ενός 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα 2.143 κ.εκ. με απόδοση 136, 163 ή 190 ίππων και μέγιστη ροπή 330, 380 ή 440 Nm. Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα συνεργάζονται ιδανικά με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμη και η επιλογή του 7G-Tronic, ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη.
Στην πράξη, παρά το αυξημένο βάρος του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να κινηθεί σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς εφόσον το επιλέξει, με την ποιότητα κύλισης να διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα, ακόμη και στις έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Φυσικά, τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο την προσφερόμενη στους επιβάτες άνεση, το αντίθετο μάλιστα.
Συστήματα όπως το Eco Start/Stop συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου (δεν ξεπερνά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας τα 6,1λτ./100χλμ. σε όλες τις περιπτώσεις). Η ύπαρξη προηγμένων τεχνολογικά ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, όπως το Distronic Plus, το Collision Prevention Assist, το Pre-Safe κ.ά., εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, ακόμη και στις πιο δύσκολες και αναπάντεχες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ο οδηγός.