• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο Scenic, πλήρως ανανεωμένο σε όλα τα επίπεδα.

Οδηγήσαμε το Renault Scenic

31.022 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2020

Ξεχάστε τα αδιάφορα και άκομψα «κουτιά». Τα σύγχρονα MPV, εκτός από πρακτικά στην καθημερινότητα, μπορούν να είναι και ελκυστικά στο μάτι. Απόδειξη, το Renault Scenic, που επιστρέφει στην ελληνική αγορά στην τέταρτη γενιά του.

Renault: εκπτώσεις και δώρα
Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!

What is new
- Ελκυστική και ενδιαφέρουσα σχεδίαση
- Με στάνταρ τροχούς 20 ιντσών
- Με βενζίνη και diesel έως 150 ίππων
- Στην Ελλάδα από 28.190 ευρώ
 
Αν ισχυριστεί κανείς πως το Renault Scenic είναι το μοντέλο που καθιέρωσε την κατηγορία των μικρομεσαίων πολυμορφικών, θα είναι ακριβής. Τότε ήταν 1996, σήμερα, 24 χρόνια μετά, έχοντας μπει ήδη στην τέταρτη γενιά του και η αίσθηση που μας αφήνει είναι πως την... «επαναδημιουργεί» καθώς αφήνει στην άκρη την αδιάφορη σχεδίαση του παρελθόντος όντας ένα από τα πιο ελκυστικά μοντέλα της κατηγορίας του. Προσκεκλημένοι, λίγο καιρό πίσω στην πανευρωπαϊκή παρουσίασή του στο Μπορντό της Γαλλίας, μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας μετά την πρώτη επαφή με το μοντέλο, παίρνοντας ως αφορμή το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.

Εμφανισιακά, το νέο Scenic έχει επηρεαστεί από το πρωτότυπο R-Space του 2011, υιοθετεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Renault και είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Μεγάλο σε όγκο μεν όταν το βάζει δίπλα σε όλα μοντέλα (ακόμη και crossover), όμως κρύβει καλά τον όγκο του συναγωνιζόμενο ακόμη και τα κλασικά χατσμπακ.

Μάλιστα, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις με το μήκος του να ανέρχεται στα 4,4 μ. ενώ διαθέτει και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 32 χλστ. συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχοντας παραμείνει πιστό στις αρχές του, κάτι που σημαίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Όσον αφορά τέλος στην πλατφόρμα του, βασίζεται στην CMF C-D της Renault στην οποία πατάνε επίσης τα Megane, Kadjar και Espace.

Μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση
Εμφανισιακά, το Scenic 4ης γενιάς ακολουθεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Renault και η συνολική του εικόνα είναι όμορφη και δυναμική με σαφείς μάλιστα επιρροές από την crossover κατηγορία (ενδεικτική είναι η απόσταση των 17 εκ. από το έδαφος, ήτοι +4 εκ. σε σχέση με την προηγούμενη γενιά). Πιο αναλυτικά, σημεία αναφοράς αποτελούν το μεγάλο σήμα της Renault στη μάσκα και τα εμπρόσθια LED φωτιστικά, λόγω και της φωτεινής υπογραφής σχήματος C, αλλά και το χαρακτηριστικό ανάγλυφο του αμαξώματος στις πίσω πόρτες. Παράλληλα στην εμφάνιση του νέου MPV της Renault ξεχωρίζει το έντονα σφηνοειδές του σχήμα, οι πολλές καμπύλες και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειές του αμαξώματός του που διαμορφώνουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και στοιχεία όπως οι μικροί πρόβολοι εμπρός-πίσω, η υψηλότερη απόσταση από το έδαφος που σε συνδυασμό με τις στάνταρ 20άρες ζάντες (διαβάστε παρακάτω), του χαρίζουν μια αύρα από crossover.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

7 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  SCENIC

 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια