Οι Χάρτες Google θα δείχνουν και την πιο οικολογική διαδρομή!

Οι Χάρτες Google θα δείχνουν και την πιο οικολογική διαδρομή!

3.154 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2021)

Οι Χάρτες Google (Google Maps) θέλουν να γλιτώσουν τον πλανήτη από 1 εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως και για αυτό θα δείχνουν πλέον στους οδηγούς και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές!

Μία νέα λειτουργία για τους χάρτες της ανακοίνωσε η Google, η οποία πλέον θα δείχνει στους οδηγούς την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, ακόμα και αν αυτή δεν είναι η ταχύτερη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Θα συμπεριλαμβάνει και την κλίση του οδοστρώματος 

Το νέο update που έγινε στους Χάρτες της Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και πληροφορίες από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ (NREL) για να δείξει στους χρήστες την πιο πράσινη διαδρομή προς τον προορισμό τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Guardian, η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη τις κλίσεις του οδοστρώματος και την κίνηση στους δρόμους πριν αποφασίσει για την καλύτερη δυνατή διαδρομή όπου θα καταναλωθεί λιγότερο καύσιμο.
 

Σαν να αφαιρεί 200.000 οχήματα από τους δρόμους

Η Google εκτιμά ότι η νέα λειτουργία θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως, που ισοδυναμεί με το να κυκλοφορούσαν 200.000 οχήματα λιγότερα στους δρόμους. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν στις συσκευές τους μια εκτίμηση για το πόσο CO2 εξοικονομούν στην οικολογική διαδρομή και θα μπορούν επίσης να την προεπιλέξουν. Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και για την ταχύτερη διαδρομή, με τν καθένα να επιλέγει αυτή που επιθυμεί ανάλογα με τις προτεραιότητές του.
 

Πρώτα στις ΗΠΑ, ακολουθεί η Ευρώπη

Η τεχνολογική εταιρεία λέει ότι θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία πρώτα στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η Ευρώπη και άλλα σημεία του πλανήτη.

«Πρασινίζουν» οι Χάρτες Google (Google Maps)
- Θα δείχνουν τη διαδρομή που θα καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο.
- Θα υπολογίζουν ακόμα και την κλίση του οδοστρώματος.
- Σκοπός να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1 εκατ. τόνους ετησίως.
Τι θα επιλέξεις την πιο γρήγορη διαδρομή ή την πιο οικολογική;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER