Mε τις πωλήσεις των 150 αυτοκινήτων κατάφερε να αποκομίσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Mε τις πωλήσεις των 150 αυτοκινήτων κατάφερε να αποκομίσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Χούλιγκανς και τα Wrangler

3.381 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2017)

Στη σύλληψη μιας συμμορίας, από την Τιχουάνα του Μεξικό, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, η οποία είχε κλέψει 150 Jeep Wrangler.

Πως λειτουργούσε λοιπόν αυτή η συμμορία. Πρώτα απ όλα έβαζε στο «μάτι» το Wrangler το οποίο ήθελε να κλέψει, έπειτα έπαιρνε τον αριθμό VIN του αυτοκινήτου. Εν συνεχεία με αυτό τον αριθμό και με τη βοήθεια ενός αντιπροσώπου αυτοκινήτων στη περιοχή  Cabo San Lucas, αποκτούσε πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Fiat Chrysler Automobiles, όπου και έβρισκε τις πληροφορίες που ήθελε για να δημιουργήσει δεύτερο κλειδί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Έπειτα επέστρεφαν στο αυτοκίνητο που είχαν στοχεύσει (Wrangler), και αφού άνοιγαν το καπό και έκοβαν το καλώδιο του συναγερμού, έμπαιναν στο αμάξι και με τη βοήθεια του δεύτερου κλειδιού, έφευγαν σαν κύριοι, οδηγώντας το κλεμμένο αμάξι μέχρι την Τιχουάνα, όπου και το πουλούσαν.
Η συμμορία, η οποία είχε το προσωνύμιο «Τhe Hooligans», ισχυρίστηκε πως με τις πωλήσεις των 150 αυτοκινήτων κατάφερε να αποκομίσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία και χρησιμοποίησαν, ως κεφάλαιο για άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως η αγορά ναρκωτικών.

Οι δικαστικές αρχές έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις για εννέα συνολικά άτομα, εκ των οποίων, οι τρεις έχουν συλληφθεί, ενώ οι άλλοι έξι παραμένουν ασύλληπτοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο αυτό ήταν παρόμοιο, με μιας άλλης συμμορίας που εξαρθρώθηκε στο Τέξας το 2016, όπου χρησιμοποίησαν το σύστημα DealerCONNECT της FCA για να πάρουν τους κωδικούς διαφόρων Jeep Wrangler, Grand Cherokee και Ram pickup, τα οποία και πουλούσαν στο Μεξικό.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda