Οι ηλεκτρικές Lamborghini θα έχουν 1.400+ ίππους

Οι ηλεκτρικές Lamborghini θα έχουν 1.400+ ίππους

1.579 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Το πρώτο ηλεκτρικό της Lamborghini έρχεται το 2028
- Για «συναισθηματική» σύνδεση οδηγού-αυτοκινήτου έκανε λόγο ο CEO
- Έρχονται οι Plug-in υβριδικές Huracan και Urus

Το πρώτο ηλεκτρικό της Lamborghini έρχεται το 2028

Το αφεντικό της Lamborghini, o Stephen Winkelmann, σε δηλώσεις του, όχι μόνο αποκάλυψε ότι τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας θα διατηρήσουν τις υψηλότερες επιδόσεις, αλλά θα έχουν και τον «συναισθηματικό» δέσιμο που χαρακτηρίζει τα θερμικά supercar και τους ιδιοκτήτες τους. Η ιταλική εταιρία αναμένεται να εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων το 2028, όταν θα μπει σε παραγωγή το ηλεκτρικό Lanzador GT crossover και από κει και έπειτα θα ξεκινήσει και η παραγωγή ηλεκτρικών supercar. 

Για «συναισθηματική» σύνδεση οδηγού-αυτοκινήτου έκανε λόγο ο CEO

 «Οι αριθμοί είναι σημαντικοί», είπε ο κ. Winkelmann, «Σε ότι αφορά την ισχύ, μιλάμε τουλάχιστον για ένα megawatt δηλαδή 1400 ίππους. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτός είναι ένας από τους πυλώνες για τις μετρήσεις των επιδόσεων του αύριο σχετικά με τα ηλεκτρικά. [Αλλά] ακόμα πιο σημαντικό από αυτά τα δεδομένα και τους αριθμούς για την Lamborghini είναι το πως αισθάνεται κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο».

«Οι επιδόσεις χωρίζονται σε δύο τομείς» συνέχισε ο κ. Winkelmann. «Το πρώτο μέρος είναι η επιτάχυνση, η τελική ταχύτητα, ο χρόνος γύρου και η συμπεριφορά κατά το φρενάρισμα, αλλά αυτά πρέπει να μεταφράζονται και σε μια συναισθηματική πλευρά και κάθε πελάτης που οδηγεί μια Lamborghini αναγνωρίζει πως υπάρχει μια συναισθηματική πλευρά σε μια Lamborghini - και αυτό πρέπει να περάσει και στα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα».

Έρχονται οι Plug-in υβριδικές Huracan και Urus

Υπάρχουν πολλά που αναμένουμε όσο η Lamborghini κάνει τα πρώτα της βήματα προς την ηλεκτρική εποχή. Προς το παρόν ο διάδοχος της Huracan είναι προ των πυλών και γνωρίζουμε ότι θα εγκαταλείψει τον ατμοσφαιρικό V10 για έναν V8 με διπλό turbo που θα είναι μέρος ενός υβριδικού συστήματος κίνησης, παρόμοιο με αυτό της Revuelto. Επιπλέον μια Plug-in υβριδική Urus είναι στα επόμενα σχέδια της Lamborghini.

test center
SEAT