Οι νέοι κανόνες κυβερνοασφάλειας της Ε.Ε. «κόβουν» τις Porsche 718 Cayman και Boxster

1.055 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2024)
Οι νέοι κανόνες κυβερνοασφάλειας της Ε.Ε. «κόβουν» τις Porsche 718 Cayman και Boxster

- Ο νόμος της κυβερνοασφάλειας «έκοψε» Macan και τώρα την σειρά 718
- Τον Ιούλιο ξεκινά η εφαρμογή του νέου νόμου
- Δεν επιδέχονται αλλαγές τα καινούργια μοντέλα, σταθεροί οι έλεγχοι ασφάλειας στα παλαιά
- Η κυκλοφορία των Cayman GT4 RS και Boxster RS Spyder δεν επηρεάζεται εντός της Ε.Ε.

Ο νόμος για την κυβερνοασφάλεια «έκοψε» Macan και 718

Η 1η Ιουλίου του 2024 θα «σημάνει» την ισχύ του νόμου περί κυβερνοασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο νέος νόμος στοχεύει στην προστασία της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής των σύγχρονων οχημάτων από τα «δίχτυα» hackers. Προς το τέλος του περασμένου έτους, η Porsche γνωστοποίησε ότι η νομοθεσία θα την ωθούσε στη διακοπή πώλησης της Macan εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αδυνατώντας να προβεί σε αλλαγές στα υπάρχοντα μοντέλα, η γερμανική εταιρία θα παλέψει να παρακάμψει την νέα νομοθεσία, η οποία προέκυψε μετά τη δημιουργία της 718.

Τον Ιούλιο ξεκινά η εφαρμογή του νέου νόμου

Ο εκπρόσωπος των Porsche 911 και 718, Oliver Hilger, δηλώνει στο Motor1:. «Στις χώρες όπου εφαρμόζεται η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκδόσεις εσωτερικής καύσης της 718 δεν θα είναι διαθέσιμες επ αόριστον. Όσα μοντέλα δεν συμμορφωθούν με τις νέες απαιτήσεις, θα απαγορευθούν εντός της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2024 κι έπειτα. Ο κύριος λόγος είναι οι κανόνες γενικής ασφάλειας της ΕΕ, κατά τους οποίους η πλατφόρμα (της 718) αδυνατεί να προσαρμοστεί».
 

Δεν επιδέχονται αλλαγές τα καινούργια μοντέλα, σταθεροί οι έλεγχοι ασφάλειας στα παλαιά

Ο Hilger διασαφήνισε την κατάσταση περί ασφαλείας: «Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός της πλατφόρμας της 718, δεν ήταν γνωστές οι προϋποθέσεις. Ούτε μπορούμε να εφαρμόσουμε αλλαγές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παλαιότερα οχήματα δεν είναι καθαυτά ασφαλή. Όσο έχει να κάνει με τα σύγχρονα μοντέλα, ελέγχουμε σταθερά την κυβερνοασφάλεια των προϊόντων μας. Δουλεύουμε μαζί με τη παγκόσμια κοινότητα ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ένα δημοσίως προσβάσιμο περιβάλλον».
 

Η κυκλοφορία των Cayman GT4 RS και Boxster RS Spyder δεν επηρεάζεται εντός της Ε.Ε.

Για τους υποστηρικτές της γερμανικής εταιρίας στην Ευρώπη, τα νέα δεν είναι εντελώς άσχημα. Τα Cayman GT4 RS και Boxster RS Spyder συνεχίζουν (υπό μειωμένους ρυθμούς παραγωγής) και παραμένουν διαθέσιμα στην αγορά. Όσον αφορά τις εκδόσεις 718 Cayman και Boxster, θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο και όπου δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία της Ε.Ε.      
 

test center
fiat