Οι 4 παλιές καψούρες που θα σε «ψήσουν» για ηλεκτρικό

4.333 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2021)

Ένα Peugeot, ένα Opel και δύο ιταλικά: Όλα στον ίδιο όμιλο!

Δεν λέμε τα ηλεκτρικά άδικα «πράσινα» αυτοκίνητα. Όχι γιατί είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά γιατί είναι σαν την πρασινάδα που «πρέπει» να φάμε για την υγεία μας ενώ κανείς δεν θέλει. Κάτι σαν το μπρόκολο. Καλό το μπρόκολο, αλλά σε ποιόν αρέσει. Τα ηλεκτρικά είναι το μπρόκολο της αυτοκίνησης.

Σε αντίθεση με το μπρόκολο όμως που δε «φτιάχνει» με τίποτα, τα ηλεκτρικά φτιάχνουν. Και φτιάχνουν όταν έχουν σχεδίαση που ρίχνουν σαγόνια. Και αυτά τα τέσσερα θα έκαναν το μπρόκολο να φαίνεται γαλακτομπούρεκο.

Η Peugeot έχει δείξει το eLegend εδώ και τρία χρόνια, και ακόμη και αν δεν έχει γίνει κουβέντα για παραγωγή, δεν λέει να χαθεί από το προσκήνιο. Το eLegend είναι αναβίωση του 504 Coupe, και αν αυτή τη στιγμή δεν παράγεται, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην έλλειψη πλατφόρμας. Όμως μια τέτοια πλατφόρμα τύπου «σκέητμπορντ», δηλαδή επίπεδη με τις μπαταρίες στο πάτωμα και τους τροχούς στα άκρα θα έρθει στον όμιλο σύντομα.

Ειδικά με δεδομένο ότι στον όμιλο υπάρχουν ακόμη τρία μοντέλα που θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν και να κάνουν μεγάλη εντύπωση.

Δες το νέο Opel Manta, το πρωτότυπο κουπέ που μας έδειξαν οι Γερμανοί για νας παρουσιάσουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα, όπως την είδαμε στο Mokka και την περιμένουμε στο νέο Astra. Όμως το Manta θα ήταν απίθανος κράχτης για την Opel, όχι μόνο για την σχεδίασή του αλλά και για την ανάγκη της μάρκας να ρίξει βάρος στην παράδοσή της ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες γαλλο-ιταλικές του ομίλου, που έχουν γενικά ένα σχεδιαστικό προβάδισμα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto