Οι τιμές της νέας Mercedes CLE Cabriolet στην Ελλάδα
5 Φωτογραφίες »

Οι τιμές της νέας Mercedes CLE Cabriolet στην Ελλάδα

50.817 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Σε τρία χρώματα η οροφή.
- Hi-tech καμπίνα και καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι.
- Με πέντε ήπια υβριδικές επιλογές κινητήρων.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Mercedes CLE Cabriolet

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της, η νέα Mercedes CLE Cabriolet ξεκίνησε την εμπορική της πορεία και στην Ελλάδα. Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις πρώτες τιμές για την ανοιχτή εκδοχή της CLE, που προσφέρεται σε βενζίνη και diesel, δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Από 73.350 ευρώ ξεκινάει το κόστος απόκτησης.

Κάμπριο αλλά και πρακτική

Όπως έχουμε αναφέρει, με τη νέα CLE, η Mercedes ουσιαστικά απλοποιεί την γκάμα της, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο για τις εκδόσεις Coupe και Cabriolet της C-Class και της E-Class. Αν και κάμπριο, η Mercedes CLE Cabriolet δεν αποποιείται την πρακτικότητα, προσφέροντας  έως και 385 λίτρα χώρου αποσκευών. Ωστόσο, ο όγκος μειώνεται στα 295 λίτρα όταν η οροφή είναι διπλωμένη. Για να ανοιγοκλείσει η πολυστρωματική, μαλακή οροφή χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο κινείται έως και 60 χλμ./ώρα. Η Mercedes θα πουλά τη CLE Cabriolet με μαύρη, κόκκινη ή γκρι υφασμάτινη οροφή.

Hi-tech καμπίνα και καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι

Στην καμπίνα, τα βλέμματα τραβούν ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η κάθετη κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών, που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX. Τα στάνταρ καθίσματα είναι ντυμένα με μία τεχνητή ταπετσαρία nappa, ωστόσο με επιπλέον κόστος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν γνήσιο δέρμα επωφελούμενοι από μια ειδική επίστρωση που εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου. Η Mercedes αναφέρει πως σε δοκιμές που έκανε τα καθίσματα ήταν έως και 12 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερά, σε σύγκριση με τα ίδια καθίσματα χωρίς την επίστρωση! 

Με πέντε ήπια υβριδικές επιλογές κινητήρων

Κατά το λανσάρισμα υπάρχουν πέντε επιλογές κινητήρων, μία diesel και τέσσερις βενζίνης, όλες συνδυασμένες με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ, που προσθέτει επιπλέον 23 άλογα σε κάθε μια από αυτές. Αναλυτικότερα, η CLE 220 d εξοπλίζεται από τον 4κυλινδρο diesel κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ 197 (+23) ίππους και 440 Nm ροπής. Η CLE 200 έρχεται και σε τετρακίνητη έκδοση (CLE 200 4MATIC), εφοδιασμένες με τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος προσφέρει 204 (+23) ίππους και 320 Nm ροπής.   Ακολουθεί η CLE 300 4MATIC με ισχύ 258 (+23) ίππων και 400 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία CLE 450 4MATIC με τον Twin-Turbo 3,0 λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα ανεβαίνει στα 381 (+23) άλογα και τα 500 Nm ροπής.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
BLINK GIORTAZEI
test