Οι τιμές του νέου Kia EV6 στην Ελλάδα
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι τιμές του νέου Kia EV6 στην Ελλάδα

20.787 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2022)

Η Kia αποκάλυψε τις τιμές του EV6, του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου που έχει χαρακτηριστεί ως η αντί-Taycan λόγω σχεδίασης, τεχνολογίας και επιδόσεων.

Ηλεκτρικό Kia EV6 από 40.190 ευρώ

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της Kia παρουσίασε επίσημα σε ψηφιακό περιβάλλον το EV6 στους Έλληνες δημοσιογράφους και παράλληλα αποκάλυψε τις τιμές του μοντέλου στη χώρα μας. To ΕV6, που γίνεται το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform), είναι μεγάλο: Έχει μήκος 4.680 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 1.550 χλστ. και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.990 χλστ.. Για να έχετε μία πιο καλή εικόνα οι διαστάσεις του, το καθιστούν μικρότερο, στενότερο και χαμηλότερο από εκείνες του μεγάλου SUV Kia Sorento. Παρ' όλα αυτά, το μεταξόνιο του EV6 είναι κατά 86 χιλιοστά μεγαλύτερο. Πάμε να δούμε τι γίνεται με τις τιμές...

Η Kia προσφέρει το EV6 σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις: Platinum, Titanium και GT Line. 

Οι τιμές του μοντέλου χωρίς επιδότηση & κίνητρο απόκτησης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hi-tech καμπίνα με οθονάρες & πορτμπαγκάζ 520 λίτρα

Η καμπίνα του νέου Kia EV6 κερδίζει με την ποιότητα, το φινίρισμα, αλλά και τη hi-tech υλοποίηση. Πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι οι δύο καμπύλες οθόνες 12,3 ιντσών που ενώνονται μεταξύ τους και δεσπόζουν στο ταμπλό, φιλοξενώντας τόσο τον πίνακα οργάνων, όσο και το σύστημα infotainment. Ξεχωριστή είναι και η «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα, καθώς επίσης και η μπάρα αφής (touch bar) που βρίσκεται χαμηλότερα και εμφανίζει τα πλήκτρα που επιλέγει ο χρήστης για πλοήγηση, μουσική κ.λπ.. Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει την τεχνολογία Kia Connect που επιτρέπει ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air) και υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο. Το τιμόνι είναι δύο ακτίνων και φέρει το ανανεωμένο λογότυπο Kia, ενώ τα μπουτόν που ρυθμίζουν τον κλιματισμό χρησιμοποιούν απτική τεχνολογία πιο γνωστή ως 3D touch.

Αλλα χαρακτηριστικά του εσωτερικού περιλαμβάνουν το ηχοσύστημα 14 ηχείων Meridian, που διαθέτει τεχνολογία «Active Sound Design», η οποία είναι μια τεχνητής νοημοσύνης γεννήτρια θορύβου που προσαρμόζεται στην ταχύτητα του οχήματος. Επιπλέον το EV6 διαθέτει κεντρική κονσόλα με κίτρινες πινελιές, ενώ τα υφάσματα που καλύπτουν τα καθίσματα δημιουργούνται από ανακυκλωμένα πλαστικά. Μιλώντας για το χώρο αποσκευών του EV6 μπορεί να φιλοξενήσει 520 λίτρα, ενώ αν πέσουν τα καθίσματα αυξάνεται στα 1.300 λίτρα. Εάν χρειάζεται, 52 ακόμα λίτρα αποθήκευσης θα βρείτε σε ένα χώρο ακριβώς κάτω από το καπό, που προσφέρει η απουσία κινητήρα καύσης. Ο Ίδιος χώρος μειώνεται στα 20 λίτρα για την τετρακίνητη έκδοση. Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι αυτοκρατορικός, ενώ το επίπεδο πάτωμα τονίζει την πρακτικότητα και την αίσθηση ευρυχωρίας.

Από 170 έως και 585 ίππους με αυτονομία έως 528 χλμ.

Στο τεχνολογικό σκέλος, η πλατφόρμα E-GMP δίνει τη δυνατότητα φόρτισης 400V και 800V. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Η Kia υπογραμμίζει πως η πισωκίνητη έκδοση με λιγότερο από 4,5 λεπτά φόρτισης (με 800V) μπορεί να διανύσει έως και 100 χιλιόμετρα.

Το EV6 θα προσφέρεται σε ποικίλες διαμορφώσεις συστημάτων κίνησης, καθώς υπάρχουν τυπικές και μεγάλης εμβέλειας μπαταρίες, με κίνηση στον πίσω άξονα ή και στους δύο. Αρχικά μία μπαταρία 58 kWh τροφοδοτεί τον κινητήρα που βρίσκεται στον πίσω άξονα έχοντας ισχύ 170 ίππους και 350 Nm ροπής. Η τετρακίνητη έκδοση αποκτά έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα και έχει ισχύ 235 ίππων και 605 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,2 δευτερόλεπτα.

Η μεγαλύτερη μπαταρία 77,4 kWh είναι η επόμενη επιλογή και στην πισωκίνητη έκδοση συνδυάζεται με έναν ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 229 ίππους και 350 Nm ροπής. Η τετρακίνητη έκδοση αυξάνει την απόδοση στα 325 άλογα και τα 605 Nm ροπής με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία της, σύμφωνα με τη μάρκα ξεπερνάει τα 510 χιλιόμετρα (WLTP). Αυτές τις δύο εκδόσεις οδηγήσαμε στην παρουσίαση του μοντέλου.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το EV6 GT, το οποίο θα διατίθεται από του χρόνου αποκλειστικά με τετρακίνηση και με τη μεγάλη μπαταρία. Όσοι το επιλέξουν θα έχουν στο πόδι τους 585 ίππους και 740 Nm ροπής με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του EV6 GT φτάνει τα 260 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 405 χιλιόμετρα, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται και από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το μοντέλο αυτό κοντράρει στα ίσια την Porsche Taycan και τα γρήγορα Tesla.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το EV6 φέρει την τεχνολογία vehicle-to-load, όντας έτσι ικανό να τροφοδοτήσει με ρεύμα ηλεκτρικές συσκευές μέχρι 3,6 kW ή να φορτίσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 1.600 κιλά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto