4 φωτογραφίες »

Οι τιμές του νέου SEAT Leon στην Ελλάδα

46.944 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2020)

Η SEAT ανακοίνωσε τις τιμές για τη νέα γενιά του Leon στη χώρα μας, το οποίο προσφέρεται σε δύο αμαξώματα (hatchback και Sportourer) και με 6 κινητήρες.


νέα, τέταρτη γενιά του SEAT Leon ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά έχοντας στη φαρέτρα του έξι κινητήρες (4 βενζίνης και 2 diesel), μερικοί εκ των οποίων επωφελούνται ήπια υβριδικής τεχνολογίας, και πέντε εξοπλιστικά επίπεδα: Business, Style, Xcellence, FR και FR Plus. Όσον αφορά στους κινητήρες, βάση της γκάμας αποτελεί ο 1.000άρης 3κύλινδρος TSI κινητήρας των 110 ίππων με το κόστος κτήσης για την εισαγωγική έκδοση Business να ξεκινά από τις 18.190 ευρώ. Έπειτα, συναντούμε τον ίδιο κινητήρα 1,0 λτ. με ήπια υβριδική τεχνολογία (την έχουμε συναντήσει στο Golf με την ονομασία eTSI) και ίδια ισχύ, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG και τιμάται από 21.490 ευρώ.

Οι ισχυρότερες εκδόσεις βενζίνης έχουν ως βάση τον 1.500άρη EcoTSI κινητήρα σε δύο version με 130 και 150 ίππους και την τιμή να ξεκινά στην πρώτη περίπτωση για το επίπεδο Style από τις 20.190 ευρώ και στη δεύτερη -και ισχυρότερη- για την έκδοση FR από τις 22.290 ευρώ. Κλείνοντας το κεφάλαιο της βενζίνης, υπάρχει η επιλογή του ήπια υβριδικού συνόλου 1,5 eTSI των 150 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο, με κόστος αγοράς από 23.790 ευρώ.

Όσον αφορά στο diesel υπάρχει ο 2λιτρος TDI σε δύο version με 115 και 150 άλογα. Ο «μικρός» diesel προσφέρεται από 22.890 ευρώ στη χώρα μας στο εξοπλιστικό σκαλοπάτι Style, ενώ ο κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας από 24.890 ευρώ στην ίδια έκδοση.

Περνώντας στον εξοπλισμό τώρα, η βασική Business βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα έχοντας μεταξύ άλλων στο ενεργητικό της infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών και όλες τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (2 USB-C, Bluetooth κ.λπ.), εμπρός και πίσω LED φώτα, σύστημα εκκίνηση χωρίς κλειδί, σύστημα κλιματισμού Climatronic, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αεροτομή, αλλά και όλα τα σύχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Η επόμενη έκδοση Style, που είθισται να είναι και από τις πιο εμπορικές της μάρκας στη χώρα μας, περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό επιπλέον των προαναφερθέντων και κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες, τριζωνικό σύστημα κλιματισμού, 4 θύρες USB-C (2 εμπρός και 2 πίσω), LED εσωτερικό φωτισμό, συρτάρι κάτω από το κάθισμα του οδηγού, 17άρες ζάντες αλουμινίου κ.ά.

Αντίστοιχες εκδόσεις υπάρχουν και για την station wagon έκδοση του ισπανικού μικρομεσαίου, τις τιμές των οποίων θα βρείτε στον πίνακα που ακολουθεί.

test center
KIA