2 φωτογραφίες »

Κάτω από το καπό της Bullitt υπάρχει ο γνωστός V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων με ιπποδύναμη στους 460 ίππους και ροπή 526 Νm.

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή της Ford Mustang Bullitt

2.826 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2021)

Την παραγωγή της ολοκλήρωσε η εντυπωσιακή Ford Mustang Bullitt, όπως επίσημα έγινε γνωστό από την εταιρεία.

Η Ford Mustang Bullitt ήρθε, έμεινε μαζί μας περισσότερο απ` όσο αρχικά υπολογίζονταν, αλλά πλέον είναι παρελθόν καθώς η Ford ανακοίνωσε πως η παραγωγή του εμβληματικού αυτοκινήτου έλαβε τέλος.
 
Η αμερικανική εταιρεία το 2018 πήρε την απόφαση να κατασκευάσει εκ νέου τη Mustang Bullitt για να εορταστεί η 50η επέτειος από το γύρισμα της ομώνυμης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen. Kατά το πρώτο έτος παραγωγής η έκδοση ξεπούλησε, ωστόσο τότε η Ford είχε ισχυριστεί πως η ζήτηση παρέμενε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι η  φίρμα περί τα μέσα του 2019 πήρε την απόφαση να συνεχίσει την παραγωγή της Bullitt και το 2020.
 
Ωστόσο όπως μαθαίνουμε σήμερα από δηλώσεις του εκπρόσωπου της Ford, Berj Alexanian, η τελευταία μονάδα της Mustang Bullitt βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην πόλη Flat Rock στα τέλη του 2020, βάζοντας οριστικό τέλος.
 
Θυμίζουμε πως η Bullitt βασίστηκε στην Mustang GT και προσφέρθηκε στο χαρακτηριστικό σκούρο πράσινο χρώμα «Highland Green». To μοντέλο εξοπλίζονταν επίσης με μοναδικές ζάντες 19 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ στον εσωτερικό διάκοσμό, τα εμβλήματα «Bullitt», οι πράσινες ραφές και ο ξεχωριστός επιλογέας ταχυτήτων με την χαρακτηριστική άσπρη μπίλια έδιναν δυναμικά το παρών. Κάτω από το καπό υπήρχε ο γνωστός V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων με ιπποδύναμη στους 460 ίππους και ροπή 526 Νm σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. 
 
Πληροφορίες για τον τυχερό ιδιοκτήτη της τελευταία Mustang Bullitt δε δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο είναι βέβαιο πως η εν λόγω μονάδα θα αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και φήμη στους κύκλους των συλλεκτών.

AUTOFIT PASXA
4green