Ομόφωνη απομάκρυνση του Ghosn από τη Nissan.

Ομόφωνη απομάκρυνση του Ghosn από τη Nissan

2.310 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2018)

Η σύλληψη του Carlos Ghosn έχει αναγκάσει τις εταιρείες της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το πώς θα πορευτούν από δω και πέρα στο διοικητικό κομμάτι.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από δύο ημέρες το διοικητικό συμβούλιο της Renault πήρε την απόφαση να διατηρήσει τον Ghosn στις θέσεις τις οποίες κατείχε πριν τη σύλληψη του και απλά ανέθεσε σε κάποιους από τους υφιστάμενους του να τον αντικαταστήσουν.
 
Ωστόσο η Nissan ακολούθησε τον εντελώς αντίθετο δρόμο, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής μάρκας που συνεδρίασε την Πέμπτη (22/11), πήρε ομόφωνα την απόφαση να απομακρύνει από τη θέση του Προέδρου. Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η απομάκρυνση και του διευθυντή Greg Kelly, ο οποίος επίσης συνελήφθη με τις ίδιες κατηγορίες.
Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ, ωστόσο όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα και οι δύο αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους ως τακτικοί διευθυντές για τώρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μέτοχοι της Nissan είναι αυτοί που έχουν την εξουσία να απομακρύνουν τον Ghosn και τον Kelly.
 
«Το διοικητικό συμβούλιο αναγνώρισε τη σημαντικότητα του θέματος και επιβεβαίωσε ότι η μακροχρόνια συνεργασία της συμμαχίας με τη Renault παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Nissan. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση της Nissan ήρθε παρά το γεγονός ότι η Renault προέτρεψε την ιαπωνική εταιρεία να καθυστερήσει την απομάκρυνση του Ghosn, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Toyota
KIA